Un sofer din Damuc- judetul Neamt, s-a ales cu dosar penal, dupa o banala tamponare din care au rezultat doar pagube materiale. el a crezut ca poate insela vigilenta politistilor, insa s-a inselat.

În ziua de 23.08.2016, în timp ce un echipaj rutier efectua serviciul de control și supravegherea traficului pe raza localității Bicaz, pe strada Piatra Corbului , au oprit un autoturism, ce prezenta avarii în partea dreaptă.

Conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani, din Dămuc a prezentat o autorizație de reparație emisă pentru un eveniment produs pe 23.08.2016. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale și produs în noaptea de 20/21.08.2016 pe raza localității Ticoș Floarea.

Acesta a părăsit locul accidentului, iar în zilele de 21-22.08.2016 nu a solicitat eliberarea documentelor de constatare de la poliția competenta pentru evenimentul din 21.08.2016, declarând în fals la alt post de poliție împrejurările producerii accidentului și implicit a avariilor autoturismului.

În cauză, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații și uz de fals, iar acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 1250 lei și măsura complementară de reținerea permisului de conducere pentru nerespectarea obligației de a se prezenta la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, pentru întocmirea documentelor de constatare, în cazul unui accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Ionut CORFU

sursa IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Ce polițist ia întocmit dosarul penal si daca era sub influenta alcoolului ca se poarta că polițiștii de la circulație din Bicaz să fie sub influenta alcoolului si să dea amenzi nejustificate

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.