Procurorii DNA fac cercetari intr-un dosar penal, privind achizitia aparatului de testare PCR, cumparat din banii CJ Neamt la initiativa baronului Arsene, pentru Spitalul Judetean Neamt, au declarat pentru tvmneamt.ro, surse judiciare.

Acum se clarifica lucrurile in privinta audierii omului de afaceri care o donat un aparat PCR pentru spitalul din Roman, insa de doua ori mai performant si mult mai ieftin decat cel cumparat din bani publici. Anchetatorii au vrut sa vada cu ochii lor documentele cu care a fost achizitionat PCR-ul donat, pentru a se putea face comparatia intre cele dou achizitii si pentru a se putea demonstra cu documente/probe, ca pretul PCR-ului lui Arsene, a fost umflat de peste doua ori, deci, de fapt in ancheta nu era vizat omul de afaceri, ci achizitia facuta de Arsene din banii CJ Neamt.

Ancheta DNA ar fi inceput in aceasta vara, dupa ce in presa locala au fost publicate declaratiile prefectului George Lazar, care spunea ca PCR-ul (sistemul de testare Covid 19) cumparat de CJ Neamt pentru Spitalul Judetean Neamt (achizitie facuta cand director era Toader Mocanu pe care in cele din urma l-a lasat pancreasul si a demisionat din cauza unei crize de hipoglicemie), este de peste doua ori mai scump decat PCR-ul achizitonat pentru spitalul din Roman, in aceeasi perioada.

Aparatura de la Roman a fost cumparata de mai multe firme private cu titlu de donatie si a costat un pic peste 224.000 de lei. Aparatura de la Piatra Neamt pentru testele coronavirus a costat 556.000 de lei si a fost cumparata din banii CJ Neamt.

Culmea este ca PCR-ul de la Piatra Neamt, desi a costat de peste doua ori mai mult, este cu mult mai putin performant decat cel de la Roman.

La Piatra Neamt se pot face 16 teste la 6 ore, in timp ce la Roman se poate face un numar de 32 de teste (deci dublu) la 6 ore, a precizat la vremea respectiva, in luna aprilie, prefectul judetului Neamt.

Ionel Arsene este inculpat si judecat in doua dosare penale intrumentate tot de DNA, pentru fapte coruptie. La inceputul lunii septembrie, senatorul PNL Eugen Tapu Nazare declara public ca Arsene ar fi cercetat de DNA in cel putin 7 dosare penale.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.