Procurorii DGA investighează nu mai puțin de 9 infracțiuni ce ar fi fost comise la Primăria Poiana Teiului în ultimii doi ani, anunță într-un comunicat de presă Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț. După descinderile de astăzi de la primărie, de la domiciliile primăriței și contabilei șefe și de la o firmă din Roman, a fost deschis un dosar penal în care sunt cercetate fapte ca dare și luare de mită, fals și uz de fals sau constituire de grup infracțional organizat.

Deocamndată dosarul rămâne în fază de cercetare in rem, adică pe fapte nu pe persoane. Astfel, nicio persoană nu a fost reținută sau condusă la audieri astăzi, acest lucru urmând să se întâmple abia după ce se vor stabili eventuale vinovății. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente și dispozitive electronice în vederea efectuării de percheziții informatice.

Comunicat de presă- Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț: La Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ este înregistrat dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:
constituire a unui grup infracţional organizat, prev. şi ped. de art.367 alin. 1 Cod penal;
luare de mită, prev. şi ped. de art.289 alin. 1 Cod penal;
dare de mită, prev. şi ped. de art.290 alin. 1 Cod penal;
abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 132 din Legea nr.78/2000, rap. la art.297 alin.l Cod penal;
conflict de interese, prev. şi ped. de art.301 Cod penal;
fals material în înscrisuri oficiale, prev. şi ped. de art.320 alin. 1,2 Cod penal;
fals intelectual, prev. şi ped. de art.321 alin.l Cod penal; .
uz de.fals, prev. şi ped. de art.323 Cod penal,
delapidare, faptă prev. şi ped. de art.295 alin. 1 Cod penal

La data de 03.05.2023, în baza autorizaţiilor emise de către Tribunalul Neamţ şi a delegării date de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, organele de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, D.G.A. -Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău şi I.P.J. Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat percheziţii domiciliare în patru locaţii (un sediu de U.A.T., un sediu de societate comercială şi locuinţe persoane fizice), de pe raza comunei Poiana Teiului, judeţul Neamţ şi a municipiului Roman, judeţul Neamţ.

In urma efectuării activităţilor autorizate au fost ridicate documente cu privire la achiziţiile publice desfăşurate de către o unitate administrativ teritorială din judeţul Neamţ în perioada 2021-2023, s-au ridicat documente de evidenţă contabilă de la o persoană fizică din municipiul Roman, precum şi medii de stocare (telefoane mobile, calculatoare etc), pentru care se vor solicita ulterior autorizaţii de percheziţie informatică.

Nu au fost emise mandate de aducere, cercetările continuându-se in faza in rem. Acţiunea s-a desfăşurat cu suportul D.G.A. – Serviciul Tehnic, D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, D.G.A. -Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău, Serviciul Operaţiuni Speciale Neamţ, I.P.J. Neamţ – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Imagini de la perchezițiile de astăzi de la Poiana Teiului

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.