Trei tineri au încercat să-i păcălească pe polițiști, printr-o farsă demnă de scenariul celebrului serial ”Dosarele X”. Mașina în care se aflau cei 3 tineri de 15, 19 și 22 de ani, a fost trasă pe dreapta seara trecută, la Grumăzești, de polițiștii de la Cărăcoani. Când au ajuns oamenii legii la autoturism, pe locul șoferului nu era nimeni, iar cei trei tineri susțineau că sunt doar pasageri.

În cele din urmă, polițiștii au lămurit misterul. Cel care conducea mașina, era un tânăr de 22 de ani, beat și cu permisul reținut, care după ce a oprit s-a deghizat în pasager. Autoturismul era al tânărului de 19 ani, care o făcea și el pe pasagerul. Acesta nu are permis de conducere, drept pentru care, s-a ales cu dosar penal pentru două infracțiuni: conducere fără permis și incredințarea mașinii unei persoane care nu are permis. Amicul său, de 22 de ani, are și el dosar penal pentru conducere fără permis și conducere. Mașina a fost imoblizată de polițiști, pentru că nu avea asigurare obligatorie.

La data de 10 ianuarie a.c., în jurul orei 20:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au efectuat semnal acustic și luminos, pentru oprirea unui autoturism, ce se deplasa pe raza localității Grumăzești.

După efectuarea semnalului regulamentar de oprire, autoturismul a oprit, la volanul acestuia nefiind identificată nicio persoană. Ca pasageri în autoturism au fost identificate 3 persoane, o minoră de 15 ani și doi tineri cu vârste de 19, respectiv 22 de ani.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, în urma verificărilor efectuate de polițiști rezultând faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 20:00, tânărul de 19 ani ar fi condus autoturismul pe raza localității Grumăzești după care l-ar fi încredințat spre conducere tânărului de 22 de ani.

Cei doi tineri au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul tânărului de 22 de ani, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, tânărul de 19 ani, nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tânărul de 22 de ani, figurează cu permisul de conducere reținut.

Totodată, autoturismul în cauză nu avea poliță RCA valabilă, tânărul de 19 ani, în calitate de proprietar al vehiculului fiind sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, ca măsură complementară fiindu-i reținut certificatul și plăcuțele de înmatriculare, autoturismul fiind imobilizat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, unei persoane fără permis de conducere”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.