Polițiștii nemțeni au intervenit, ieri, la două sesizări privind producere de accidente rutiere soldate cu victime.

Astfel, în localitatea Agapia și municipiul Piatra Neamț au avut loc accidentele, produse pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo și de carosabil. În primul caz, din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că în timp ce un bărbat de 62 de ani, din Crăcăoani conducea un autoturism pe strada Cetatea Neamţului, din Piatra Neamţ, nu a adaptat viteza la un carosabil acoperit cu zăpadă, a pătruns pe contrasens, şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sensul invers de mers, de către un bărbat de 36 ani, din Rediu.

În urma impactului, a rezultat rănirea conducătorilor auto şi a două femei, pasagere în autoturisme.

În cel de-al doilea accident produs în jurul orei 18.00, în localitatea Agapia, polițiști au stabilit, din primele cercetări, faptul că în timp ce un bărbat de 21 de ani, din Crăcăoani conducea un autoturism pe DN 15C, având direcţia de mers Tg.Neamţ-Crăcăoani, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a derapat și a intrat în coliziune cu autoturismul care circula din sens invers.

Acesta era condus de o femeie de 42 de ani, din Vânători Neamț, care în urma impactului a fost rănită, fiind preluată și transportată la Spitalul orașului Târgu Neamț pentru acordarea de îngrijiri medicale. În ambele cazuri, conducătorii auto au fost testaţi alcoolscopic, iar rezultatele au fost negative.

Aducem în atenția participanților la trafic articolul 102, punctul 28 din OUG 195/2002: conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate constituie contravenția prevăzută cu 9-20 puncte de amendă, respectiv de la 1125 la 2500 de lei și retragerea certificatului de înmatriculare.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. …ca sa nu se mai circule cu viteza solutia ar fi ..sa lase sa sape de-a curmezisul strazilor (la fel ca in preajma scolii 12)si problema este rezolvata…Tovarase primar, mai circulati prin orasul asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.