O pacienta de la Centrul de recuperare Pastraveni, infectata cu Covid 19, a decedat luni la Spitalul Judetean Neamt. Ea suferea de multiple afectiuni medicale grave. ”Femeie, 36 ani, jud. Neamț. Beneficiara in Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap. Data recoltării: 02.05.2020. Data confirmării: 04.05.2020. Data internării: 02.05.2020 în ATI – Spitalul Județean de Urgeță Piatra Neamț, din 03.05.2020 ventilata mecanic, intubată. Data decesului: 04.05.2020. Comorbidități: obezitate morbida, HTA, sdr. Dislipidemic”, informeaza Grupul de Comunicare Strategica.

Intre timp, inca o femeie internata in centru a fost confirmata pozitiv la testul coronavirus. Aceasta este internata la Spitalul Judetean Neamt si sufera de asemenea de alte efectiuni medicale, insa starea ei este stabila la acest moment., anunta cadre medicale.

Cele doua cazuri de infectare apar dupa ce medicul Bogdan Mahu a fost depistat pozitiv in urma cu cateva zile. In perioada 11-25 aprilie, medicul si-a desfasurat activitatea la Centrul de recuperare din Pastraveni, insa deocamdata nu s-a putut stabili daca acesta era purtator in perioada respectiva sau daca s-a infectat dupa cele doua saptamani petrecute in centru.

Potrivit DGASPC Neamt, au fost făcute solicitări către DSP pentru testarea personalului și beneficiarilor din toate centrele administrate de institutie. ”O beneficiară a Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu HandicapPăstrăveni, în vârstă de 36 de ani, a decedat luni seara, 4 mai, în Spitalul Județean Neamț. Aceasta fusese internată în seara zilei de vineri, 1 mai, după un puseu de febră. Beneficiara,care suferea de mai multe afecțiuni severe precum și de obezitate morbidă a fost dusă la Spitalul Piatra Neamț unde a fost internată și testată pentru coronavirus, rezultatul fiind pozitiv. Starea acesteia s-a agravat iar luni seara a decedat.

Tot vineri seara conducerea Centrului Păstrăveni a fost anunțată de unul dintre angajați despre faptul că are un test pozitiv la coronavirus și a fost internat în spital. Acesta fusese izolat la locul de muncă în perioada 11-25 aprilie 2020, potrivit prevederilor Ordonanței militare nr.8. Pe perioada izolării angajatul nu a prezentat nici un fel de simptome specifice infectării cu coronavirus iar fiecare vizită în pavilioanele beneficiarilor a fost realizată cu echipament complet (combinezon, mască, botoși, mănuși) iar timpul petrecut cu aceștia a fost limitat la maximum. De asemenea, în perioada respectivă nici un alt angajat sau beneficiar nu au avut simptome de infectare.

DSP a inceputmarți, 5 mai, testarea personalului de la Pastravenicare a lucrat în prima tură, 11-25 aprilie și care în acest moment se află la domiciliu, precum si testarea beneficiarilor din pavilionul in care locuia tanara care a decedat.

De asemenea, a inceput testarea personalului care va intra in tura a III-a de izolare la locul de munca din data de 8 mai  din toate centrele de adulti si copii.

DGASPC Neamț a dispus o serie de măsuri de la începutul lunii martie menite să diminueze riscul răspândirii infecției cu coronavirus. Astfel, beneficiarii centrelor nu au mai avut voie să iasă din unități, a fost interzis accesul vizitatorilor, personalul a fost dotat cu echipamente de protecție complete (măști, mănuși, botoși, capeline, pelerine de unică folosință, combinezoane), s-au asigurat stocuri suficiente de dezinfectanți și biocide, s-au făcut dezinfecții frecvent și s-a limitat interacțiunea beneficiarilor la maximum.

De asemenea, au fost făcute solicitări către DSP pentru testarea personalului și beneficiarilor și s-au solicitat fonduri de la Consiliul Județean în vederea efectuării de teste pentru personalul centrelor de copii”, a declarat Magda Vasilache, purtator de cuvant DGASPC Neamt.

În aceasta dimineata, tvmneamt.ro a anuntat ca la Centrul de la Pastraveni sunt suspiciuni de infectari cu coronavirus, fiind incepute testari de ieri. Vezi Suspiciuni de coronavirus la un Centru de recuperare persoane cu handicap

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.