Doua incendii cauzate de trasnet s-au produs ieri in timpul furtunii care a afecta mai multe localitati din judetul Neamt. Unul la Hangu unde au ars 5 tone de fan si un altul la Pipirig unde trasnetul a lovit o anexa dintr-o gospodarie, anunta ISU Neamt.

Miercuri, 12.07.2017, la ora 12:42, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în satul Grozăveşti, comuna Hangu. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şapte pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un pompier voluntar din cadrul SVSU Hangu. Intervenţia a fost dificilă din cauza lipsei căilor de acces, stogul de fân aflându-se pe un deal. În urma evenimentului au ars cca. 5 tone de fân. Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,trăsnet”.

Miercuri, 12.07.2017, la ora 12:57, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească în satul Dolheşti, comuna Pipirig. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat şase pompieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Tîrgu Neamţ şi patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Pipirig.

În urma evenimentului au ars cca. 20 mp acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din azbociment şi cca. 3 tone de fân.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,trăsnet”.

Tot ieri, pompierii au mai intervenit la un incendiu produs intr-un apartament din Roman dar care din fericire nu a avut urmari grave si la in mai multe locuri unde furtuna a creat probleme:

Miercuri, 12.07.2017, la ora 12:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un apartament în municipiul Roman, str. Walter Mărăcineanu. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat opt pompieri militari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii militari romaşcani, au constatat că incendiul se manifesta la un conductor electric care alimenta cuptorul aragazului.

În urma evenimentului au ars cca. 2 ml conductor electric.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.

Misiuni executate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Petrodava” al judeţului Neamţ privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteorologice periculoase, pentru perioada  12.07.2017 ora 12:00 – 13.07.2017 ora 08:00:

  • o misiune degajare arbori căzuţi pe partea carosabilă pe DN 15 pe raza orașului Bicaz – zona Potoci. Garda II Poiana Teiului a acţionat cu doi pompieri militari, o autospecială de stingere şi un motofierăstrău.
  • o misiune degajare arbore căzut pe partea carosabilă în municipiul Roman, str. Walter Mărăcineanu. Detaşamentul de pompieri Roman a acţionat cu opt pompieri militari, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD(EPA) şi un motofierăstrău.
  • o misiune de evacuare a apei din două curți în com. Brusturi. Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ a acţionat cu doi pompieri militari, un autoturism de serviciu și o motopompă transportabilă;
  • o misiune de evacuare a apei din două curţi în com. Răuceşti, sat. Oglinzi. Detaşamentul de pompieri Tîrgu Neamţ a acţionat cu trei pompieri militari, o autospecială de stingere şi o motopompă transportabilă.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.