Doua incendii s-au produs miercuri (11 aprilie) la Barticesti, la diferenta de cateva ore. Unul dintre ele a fost provocat intentionat, se arata intr-un comunicat ISU Neamt:

Miercuri, 11.04.2018, la ora 20:41, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească din comuna Boteşti, satul Barticeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, fiind solicitaţi în sprijin şi patru voluntari din cadrul SVSU Boteşti.

Loading...

În urma evenimentului au ars cca. 40 metri pătraţi acoperiş anexă realizat din astereală din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment şi s-au degradat cca. 5 metri pătraţi din acoperişul casei de locuit.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,folosirea intenţionată a sursei de aprindere”.

Cel de al doilea incendiu s-a produs la ora 01:31. Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o gospodărie din comuna Boteşti, satul Barticeşti. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere, un autocamion de intervenţie şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor din cadrul Detașamentului de pompieri Roman, fiind solicitaţi în sprijin şi pompierii voluntari de la SVSU Gherăeşti şi Boteşti cu o autospecială de stingere.

În urma evenimentului au ars cca. 25 metri pătraţi dintr-o anexă gospodărească, un porc, aproximativ 15 tone deşeuri menajere, aproximativ 120 metri pătraţi acoperiş casă de locuit confecţionat din astereală din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, bunuri aflate într-o cameră de locuit, cu o suprafaţă de cca. 13 metri pătraţi.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,Scurtcircuit la conductori electrici cu izolaţie deteriorată”.

Pompierii nemteni au intervenit miercuri la alte trei incendii:

Misiune de stingere incendiu cauciucuri şi deşeuri în Tîrgu Neamţ

Miercuri, 11.04.2018, la ora 17:20, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la cauciucuri şi deşeuri în oraşul Tîrgu Neamţ. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ.

În urma evenimentului au ars cca. 150 kg mase plastice şi cauciuc şi aproximativ 200 kg gunoi menajer.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Stingere incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Răuceşti

Miercuri, 11.04.2018, la ora 17:25, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Răuceşti. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ, fiind sprijiniţi şi de trei voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Răuceşti. Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 10 metri pătraţi vegetaţie uscată şi cca. două tone lemne de foc.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Stingere incendiu de vegetaţie uscată şi cauciucuri în municipiul Roman

Miercuri, 11.04.2018, la ora 18:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu de vegetație uscată şi cauciucuri în municipiul Roman. La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars cca. 10 metri pătraţi vegetaţie uscată şi 30 bucăţi anvelope.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurile și deșeurile menajare conduce adesea la arderi necontrolate, care produc pagube materiale însemnate sau chiar pierderi de vieți omenești.

Condiţiile de vânt şi nerespectarea măsurilor obligatorii de protecţie constituie elemente care întreţin şi favorizează propagarea focului.

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire:

  • Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă;
  • Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.