Pasionatii de automobile care au vizitat in aceste zile Manastirea Neamt, au avut parte de o surpriza extrem de placuta. In curtea Centrului Social al manastirii, poposesc peate 10 automobile de epoca.

Masinile apartin unor membri ai Retromobil Club Roman, care de vineri pana marti participa la o intrunire de profil si sunt cazati la Centrul Social al Manastirii Neamt, asa explicandu-se si prezenta bijuteriilor pe 4 roti in locul respectiv. Toate masinile sunt in perfecta stare estetica si de functionare si au venit in judetul Neamt pe roti, cele mai multe, de la Bucuresti.

Potrivit gazdelor (reprezentantii Manastirii Neamt) masinile au atras pana acum sute de curiosi, iar ieri, proprietarii au dat o tura cu ele prin Targu Neamt, urmand ca zilele urmatoare sa le mai scoata la o ”parada” pe drumurile din zonă.

De departe insa, ”vedetele” intrunirii de la Manastirea Neamt sunt doua Plymouth din anii 30. Cea galbena (foto jos) este din 1930 iar cealalta, din anul 1938. O masina exact ca aceasta, acelasi model din anul 1938, a fost folosita in doua filme ale lui Sergiu Nicolaescu, ”Duelul” si ”Cu mainile curate”, fiind condusa de celebrul personaj, comisarul Molodovan.

Plymouth a fost o marcă de automobile produse de Chrysler Corporation și de succesorul acesteia Daimler Chrysler. Brandul a fost lansat în 1928 pentru segmentul de piață „cu prețuri reduse”, care a fost dominat de Chevrolet și Ford. Mașinile Plymouth au fost comercializate în principal în Statele Unite. Marca a fost retrasă de pe piață în 2001. Modelele Plymouth de până atunci au fost scoase din productie apoi automobilele s-au vandut sub sigla Chrysler sau Dodge.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.