Doua proiecte care ar fi facut viata un pic mai usoara elevilor din Piatra- Neamt, au fost respinse de alesii locali din majoritatea PNL-PMP, in sedinta de Consiliu Local de marti, 28 noiembrie.

Proiectele de hotarare au fost initiate de consilierul local ALDE, Catalin Misaila. Unul dintre ele prevede acordarea unei burse de merit de 100 de lei pe luna pentru elevii care incheie anul scolar cu o medie generala de cel putin 8,50, iar celalalt proiect prevede subventionarea cu 50% a transportului in comun pentru toti elevii din oras.

Initiatorul crede ca o astfel de masura ar fi benefica pentru siguranta elevilor pe drumul intre casa si scoala, ar decongestiona traficul rutier la orele de varf si ar reduce poluarea prin micsorarea numarului de autoturisme personale care duc si aduc copiii de la scoala.

Din pacate, se dovedeste inca o data ca alesii locali majoritari nu sunt impresionati nici macar de nevoile elevilor, insa Catalin Misaila sustine ca va introduce proiectele sale pe ordinea de zi a fiecarei sedinte de consiliu local.

P.S. Pe cei care au votat de fapt impotriva educatiei, ii veti vedea maine, 1 decembrie in centrul orasului, cu mana la inima in timp ce se intoneaza imnul de stat de Ziua Nationala a Romaniei. 

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. Sa platim elevii sa invete?Pai nu-i destul ca invatamantul e gratuit? Si transportul?Au scolile sub nas, n-au nevoie de mijloace de transport.Individul asta are restaurant, sa le dea o masa calda pe banii lui.
    Nici nu XXXXX CENZURAT ADMIN
    ADMIN: Nu-i platim, ii stimulam. Asa se cheama chestia asta

  2. Vorbești aiurea,în neștiință de cauza.De ex.fiul meu face naveta de la Văleni la Liceul de Arta,da,și ar fi fost benefica chestia asta cu abonamentul ca și asa plătim noi părinții, se aduna ceva bani din bugetul familiei la sfârșitul lunii, mai ales ca la soț plătesc 2 abonamente pana la muncă, deci va rog sa va retragețin cuvintele și nu băgați pe toți în aceeași oala da?

    • Sunt copiii tai, sa ti-i cresti.Comunismul a murit, nu-l mai scutura.Daca nu ai bani, munceste mai mult sau fa economii.Si daca drumul e mai lung, sa porneasca mai devreme la scoala.Mersul pe jos si educatia n-au omorat pe nimeni, dimpotriva.Din Valeni la Liceul de Arta sunt maxim 3 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.