Apar dovezi irefutabile ca Lucian Micu si baronul Ionel Arsene mint cu buna stiinta, in privinta tragediei din Spitalul Judetean Neamt, unde sambata au murit 11 oameni si alti 9 au fost raniti.

Ieri, 15 noiembrie, cei doi au facut mai multe declaratii de presa pentru posturi TV si site-uri de stiri nationale, in care afirmau ca Sectia ATI functiona cu toate avizele necesare. Tot ieri, DSP Neamt a transmis ca ”Reconfigurarea secției A.T.I. și mutarea pacienților covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”. Deci in aceeasi zi in care a avut loc nenorocirea, pacientii au fost mutati dintr-un loc in altul, fara ca specialistii sa certifice ca pacientii sunt in siguranta in noul amplasament sau ca se respecta toate conditiile necesare pentru ingrijiri medicale in cele mai bune conditii.

Desi dupa tragedie Micu afirmă ca exista aviz si ca nu s-au adus modificari la structura Sectiei ATI, cu doar 3 zile inainte de dezastru, spunea cu gura lui intr-o conferinta de presa, ca se lucreaza la o recompartimentare a Sectiei ATI si ca se fac demersuri pentru obtinerea avizelor necesare functionarii Sectiei in noile conditii. Tot atunci, Micu spunea ca se lucreaza si la extinderea prizelor de oxigen si ca ulterior se vor cere avizele. Dupa cum lesne se poate observa, dupa mutarea Sectiei, in doar cateva ore, s-a produs imensa tragedie, cel mai probabil, din cauza unei erori umane si din cauza ca managemanetul spitalului nu a mai asteptat parerea organelor abilitate, pemitand sa functioneze ilegal o Sectie recent mutata si modificata.

Iata declaratiile lui Lucian Micu, facute pe 11 noiembrie, cu doar 3 zile inainte de catastrofa cu 11 morti. De la minutul 4:

In sarabanda minciunilor, intr-o incercare disperata de a denatura adevarul, a intrat si presedintele PNL, Marcel Ciolacu. Acesta vorbeste numai prostii pe facebook si declara ca stie el ca ATI-ul unde au murit 11 oameni, avea autorizatie, ca totul era in regula.

Materialul video de mai sus demonstreaza insa, ca managerul Micu, omul PSD pus de Arsene prin dispozitie manager, adica fix de PSD-ul lui Ciolacu, a modificat structura ATI, a facut in regie proprie lucrari, ca a schimbat prizele si ca are nevoie de aviz DSP si ca va urma sa ceara acest aviz pe care nu l-a mai cerut niciodata oficial. Asa ca Lucian Micu il contrazice flagrant prin aceasta declaratie si pe Arsene si pe Ciolacu, adica îi face mincinosi.

Ramane de vazut si ce au insemnat ”lucrarile in regie proprie”, daca nu cumva asta a insemnat ocolirea conditiilor legale prin care s-a atribuit lucrarea firmei care a executat-o, firma despre care sursele tvmneamt.ro spun ca ar avea legaturi cu PSD, insa asta ar trebui sa stabileasca anchetatorii care noaptea trecuta au trecut ancheta în faza de perchezitii si audieri, si probabil ca vor urma si retineri.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.