Recent iesit din inhisoare, fostul lider al social democratilor, Liviu Dragnea, arunca in aer PSD. Prezent la prima emisiune TV dupa ce a fost eliberat, Dragnea a declarat duminica seara la Realitatea PLUS, ca PSD este acaparat in totalitate de SRI si de statul paralel controlat de Iohannis. Toata conducerea centrala a PSD (cu exceptia Gabrielei Firea), dar si 80% dintre liderii judeteni, ar fi controlati de SRI, spune Liviua Dragnea. Acesta considera ca PSD este la fel de responsabil ca PNL pentru dezastrul economic in care se afla in prezent Romania, fiind complice la jaful national din ultimii doi ani si face apel la membrii PSD sa paraseasca partidul, altfel, vor fi complici si ei „Cel mai infiltrat este PSD. Mă refer aici la conducerea partidului, cu o excepție, Gabi Firea, și 80% din liderii județeni. PSD e predat total la Iohannis de către actuala conducere. PSD e complice la jaful național care se întâmplă în România de aproape doi ani de zile, la tot acest dezastru economic și la viața din ce în ce tot mai rea pe care o au românii, la faptul că resursele noastre sunt drenate spre exterior. Baza partidului este ruptă aproape total de conducerea partidului. Trebuie să înțeleagă membrii PSD că dacă în continuare stau cu această conducere, și ei sunt complici”, a declarat Dragnea.

Conducerea PSD, pe langa presedinte si vicepresedinti, mai include si CEX (for decizional), din care fac parte lideri judeteni, printre care si Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt. Arsene a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, in 2017. Cauza se judeca de peste 4 ani, procesul mergand din amanare in amanare. Pana astazi sunt aproximativ 35 de termene de judecata.

Fostul lider PSD a mai spus ca UNPR (fostul partid al lui Gabriel Oprea) a fost creat de SRI, pe structura teritoriala SRI si cu oameni in teritoriu, controlati tot de SRI. In Neamt, cea mai mare parte dintre oamenii din UNPR, se regasesc astazi in PSD, unii cu functii mari in partid sau in administratie.

Liviu Dragnea a vorbit si despre nou partid infiintat de Codrin Stefanescu, denumit Alianta pentru Patrie. ”S-a discutat foarte mult și primii care au spus că mi-am făcut partid au fost cei de la noul PSD. Prin octombrie am avut o discuție cu Codrin, care a venit des la mine și m-a ajutat enorm, și mi-a zis că el simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid.

Am zis că sunt de acord și-l voi sprijini cu toate experiența mea să se întâmple acest partid și am găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca să se blocheze.

Partidul s-a înființat. Se numește Alianța pentru Patrie. Acum cred că lansează site-ul partidul, e făcută o aplicație pentru cei care vor să se înscrie, e un partid la început. S-a născut din lacrimi, suferință, deznădejde. (…) Acest partid nu e făcut degeaba.

Unii spun că n-am voie să ocup o funcție într-un partid, eu pentru partidul ăsta voi face foarte multe lucruri. Am vorbit cu doamna avocat Flavia Teodosiu pentru a lămuri în instanță dacă am acest drept. Am depășit de mult ideea de teamă, în 2016, când lucrând la programul de guvernare și având acces la informații economice și acces la nenorocirile făcute de această putere ocultă, am spus că voi face tot ce pot ca să se dezvolte România și ca să putem destructura… această structură.

Am făcut multe greșeli… de abordare, în numiri, toată lumea greșește, să zicem că am făcut eu cele mai multe greșeli. Partidul va înființa, prin decizia celor patru membri fondatori, un comitet de inițiativă, care să înceapă să construiască. E legal, e înregistrat, a ieșit fără să facă multe valuri. Acest partid nu s-a născut pentru mine. Nu mi-am înființat partid. Eu îl sprijin”, a declarat Liviu Dragnea.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.