Comunicat de presa: Primăria Piatra-Neamț va oferi gratuit 300 de  tablete elevilor din familii fără posibilități materiale  pentru a avea acces la cursurile de învățământ online

,,Am convocat pentru luni, 4 mai, o ședință extraordinară a Consiliului Local în care vom aproba achiziționarea de tablete care vor fi puse gratuit la dispoziția elevilor din Piatra-Neamț ale căror familii nu-și permit cumpărarea unui de dispozitiv electronic pentru a participa la cursurile școlare online. Este de datoria noastră să asigurăm șanse egale pentru a se pregăti tuturor elevilor. Pentru că traversăm o perioadă în care criza sanitară generată de coronavirus ne obligă să luăm măsuri speciale pentru unitățile de învățământ,  vom trata cu toată seriozitatea acest aspect, continuând și în perioada următoare să ne implicăm în asigurarea condițiilor optime pentru un proces educațional fără blocaje  și desfășurat în condiții de siguranță pentru elevii și cadrele didactice din Piatra-Neamț”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Școlile  nu se vor mai deschide în acest an școlar decât cu excepția claselor din anii terminali, în condiții stricte. Astfel, cursurile școlare se vor desfășura online și, din acest considerent,  Primăria Piatra-Neamț vine în sprijinul unităților școlare pentru a fi asigurate condițiile corespunzătoare pentru aceasta situație specială. Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Dragoș Chitic, aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de Consiliu Local din data de 4 mai, prevede și o rectificare bugetară prin care va fi redirecționată suma de 210.000 lei de la bugetul evenimentelor  artistice către unitățile școlare pentru achiziția de tablete.

I.C.

 

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.