Primarul Dragos Chitic aduce in atentia pietrenilor 3 dintre cele mai importante obiective pe care le-a atins in cei 4 ani de mandat, dar si alte proiecte care au fost finalizate de cand a preluat administratia orasului Piatra Neamt: ”În anul 2016 mi-ați acordat încrederea dumneavoastră pentru a fi primarul municipiului Piatra-Neamț și vă mulțumesc. Așa cum v-am promis, am depus tot efortul pentru a face din Piatra-Neamț orașul în care fiecare dintre noi să ne simțim bine, să ne simțim acasă. Și am reușit în mare parte.
Sunt trei elemente fundamentale pe care le-am realizat în madatul 2016-2020 :
1. Deschiderea primăriei către cetățenii orașului, implicarea pietrenilor în luarea deciziilor majore pentru comunitate și transparența în activitatea administrației publice locale.
2. Eliminarea riscurilor financiare, asigurarea stabilității bugetare și reducerea poverii datoriilor istorice. 324 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului de primar, 152 de milioane lei acum.
3. Am semnat contractele de finanțare pentru un număr de 26 de proiecte europene, însumând 53.5 milioane de euro și care sunt în procedură de implementare. La aceste proiecte se vor demara lucrările fizic în oraș la începutul anului viitor și au termen de finalizare maxim anul 2022.
Alte proiecte importante realizate în acest mandat :
1. Din grijă pentru sănătatea pietrenilor, am înființat șapte Centre de Permanență în toate cartierele orașului.
2. Din grijă pentru o educație de calitate, printr-un dialog permanent cu directorii unităților de învățământ, am alocat sumele de bani necesare pentru o bună funcționare și pentru lucrări de investiţii, reparaţii şi dotări. Am acordat în fiecare an burse sociale pentru sute de elevi , majorând anul trecut valoarea fiecărei burse. M-am zbătut și am obținut finanțare pentru finalizarea Şcolii cu 10 clase și a Grădiniţei cu 12 grupe din cartierul Speranţa, obiective ce se vor recepționa în acest an.
3. Am constituit “Zona Metropolitană Piatra-Neamţ”, care are membri fondatori primăriile a şapte localităţi și care reprezintă o formă asociativă prin intermediul căreia vom accesa fonduri pentru dezvoltarea unitară a comunităţilor membre, care să ducă la creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din fiecare localitate componentă.
4.Am finalizat și redat pietrenilor, după incendiul din anul 2014, Piața Centrală – cel mai important și căutat centru agro-alimentar din oraș.
5. Modernizarea străzilor a reprezentat o prioritate în fiecare an. La preluarea funcției de primar, din cei 163 km de străzi ale municipiului Piatra-Neamț erau nemodernizați peste 30 de km. Am reuşit să asfaltăm în perioada mandatului meu peste 23 de km de străzi pietruite și mai sunt acum de asfaltat mai puțin de 7 km.
6. Un proiect important, aflat în plină derulare, este modernizarea tuturor punctelor de colectare a deşeurilor aferente blocurilor de locuinţe. Amplasăm containere noi şi moderne, care să stimuleze colectarea selectivă şi montăm camere de supraveghere video cu ajutorul cărora să monitorizăm modul de utilizare a containerelor.
7. Am premiat și felicitat în fiecare an performerii orașului și cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie şi reprezintă modele de viaţă.
8. Am acordat locuințe ANL tuturor solicitanților și am demarat construcția primului dintre cele trei blocuri ANL care se construiesc în Piatra-Neamț în următoarea perioadă.
10. Am oferit gratuitate la transportul public persoanelor cu venituri reduse și elevilor, asigurând anul acesta gratuitate la persoanele vârstnice care au venituri de până în 1710 lei.
11. Am finalizat şi aprobat Planul Urbanistic General al Municipiului Piatra-Neamţ, cel mai important document urbanistic al unei localităţi, ce are o valabilitate de 10 ani, până în anul 2029.
Orașul trebuie să se dezvolte iar în comunitatea noastră trebuie să predomine și în urmatorii ani o atmosferă de colaborare și respect. Continuăm împreună! Reușim împreună să facem din Piatra Neamț un oraș de 10+!”, scrie Dragos Chitic.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.