Primarul Dragos Chitic a anuntat astazi locurile publice din Piatra Neamt in care vor acces locuitorii orasului incepand de maine, 15 mai, odata cu incetarea starii de urgenta. Deocamdata raman inchise locurile de joaca, Sala Polivalenta ( pana la noi reglementari din partea Ministerului Tineretului si Sportului),Baia Comunala ( zonele de piscina, sauna si fitness), cresele , cele doua centre sociale de zi pentru copii. ”Se vor deschide incepand cu data de 15 mai : parcurile publice, strandul municipal cu exceptia locurilor de joaca, a zonelor de bazine si gratare care raman inchise, stadionul municipal pentru sporturi individuale inclusiv pentru alergarea libera  a pietrenilor pe pista de atletism , Bazarul din strada Muncii, parcul Zoo. Pentru toate aceste obiective care se redeschid incepand cu data de 15 mai  se vor aplica masuri speciale pentru prevenirea infectarii populatiei ( dezinfectia periodica, distantarea sociala, limitarea numarul de persoane care au acces simultan etc). Cladirea Forum Center se va deschide pentru toate activitatile permise prin legea privind unele masuri privind prevenirea si combaterea efectelor pandemiei COVID-19, adoptata saptamana aceasta de parlament.

Raman inchise deocamdata: locurile de joaca, Sala Polivalenta ( pana la noi reglementari din partea Ministerului Tineretului si Sportului),Baia Comunala ( zonele de piscina, sauna si fitness), cresele , cele doua centre sociale de zi pentru copii.

Telegondola va ramane inchisa , este in discutie posibilitatea repornirii incepand cu ultimul weekend din luna mai cel mai probabil av fi repornita in ultima  care va functiona incepand cu data de 15 mai cu respectarea unor masuri speciale de protectie a calatorilor”, a declarat Dragos Chitic.

Scolile din Piatra Neamt vor primi sprijin de la primarie in vederea continuarii cursurilor pentru elevii din anii terminali. ”Referitor la  unitatile de invatamant, am avut o discutie aplicata cu Inspectoratul Scolar General al Judetului Neamt, domnul Mihai Obreja. ISG Neamt va transmite fecarei unitati scolare setul de masuri de protectie care trebuie aplicate, conform reglementarilor luate la nivel national, pentru perioada 2-12 iunie in care elevii din clasele terminale revin la scoala. Va fi monitorizat modul in care sunt aplicate aceste masuri. Primaria Piatra Neamt va asigura resursele financiare necesare fiecarei unitati scolare pentru implementarea masurilor de protectie dispuse. In acest sens, chiar in aceasta perioada centralizam solicitarile venite de la fiecare unitate scolara din municipiul Piatra Neamt urmand sa facem alocarile bugetare necesare”, a spus Dragos Chitic.

Transportul in comun va ramane in functiune, insa cu respectarea conditiilor de distantare sociala, a mai precizat Dragos Chitic. ”Referitor la transportul public de persoane, care in municipiul Piatra Neamt si localitatile limitrofe este gestionat de ADI URBTRANS, am discutat cu directorul URBTRANS, domnul Ion Cucoreanu. A fost transmis operatorilor de transport persoane si s-a solicitat acestora  implementarea  setului de masuri stabilite de la nivel national pentru protejarea publicului calator impotriva infectarii cu noul coronavirus.

ADI Urbtrans va face verificari in teren referitoare la aceste aspecte, va monitoriza modul in care se desfasoara transportul public de persoane incepand cu data de 15 mai si va interveni asupra programului de transport si numarului de mijloace de transport aflate in operare ori de cate ori va fi necesar pentru a asigura un transport public de persoane fara riscuri pentru calatori.Fac un apel si la publicul calator sa respecte masurile specifice de prevenire a infectarii atunci cand se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun.

Dragos Chitic a lansat si un apel la cetateni, sa respecte in continuare masurile de protectie contra raspandirii coronovirusului, atragand atentia ca pericolul de infectare inca exista, chiar daca se iese din starea de urgenta. ”Dragi pietreni! Astazi se incheie  starea de urgenta instituita la nivelul intregii tari.Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles importanța respectării măsurilor de protecție și a deciziilor luate de autorități. Va fi instituita starea de alerta si urmeaza o noua etapa importanta in aceasta criza generata de coronavirus, etapa in care sunt relaxate masurile stabilite de autoritati.

Dar, trebuie sa fim constineti de faptul ca  pericolul infectarii inca exista si virusul ne poate imbolnavi in orice moment.Haideti sa ne comportam in asa fel incat sa ne protejam cat mai bine atat pe noi cat si pe semenii nostri, pentru ca  numarul infectarilor sa scada si sa putem reveni cat mai curand la o viata normala.

Vom reincepe sa ne bucuram de natura, de vremea calda de afara dar va rog sa respectati distantarea sociala si sa purtati masca de protectie in spatiile inchise, in mijloacele de transport in comun si preventiv  chiar si  in alte locuri aglomerate.Este foarte important să continuăm sa fim responsabili. Prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus va depinde in continuare cel mai mult, de fiecare dintre noi. Vă doresc multă sănătate tuturor!”, a incheiat Dragos Chitic.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.