Dragos Chitic, primarul orasului Piatra Neamt, atrage din nou atentia populatiei asupra pericolului coronavirus. Chitic spune ca virusul nu este o gluma, pentru ca a cunoscut cazuri de infectare chiar in cercul lui de prieteni. ”Vă transmit acest mesaj din suflet și din respectul pe care vi-l port în calitatea cu care m-ați onorat, de a fi primarul dumneavoastră.

Este vorba despre criza sanitară pe care o traversează întreaga omenire și care, vă spun, este în continuare o problemă îngrijorătoare, gravă și reală.

Virusul ucigaș este din plin încă prezent și reprezintă un pericol major pentru fiecare dintre noi.

O demonstrează opiniile specialiștilor, raportările zilnice și miile de persoane care au suferit sau suferă în prezent din cauza covid 19.

Am prieteni care au fost infectați, care mi-au povestit tragedia prin care au trecut, ce-au trăit în acele zile și cât de greu le-a fost. Ei s-au vindecat dar nu toți semenii noștri au fost la fel de norocoși.

Cazurile de persoane infectate au apărut și în instituțiile publice, chiar și în acele unități care luptă să-i salveze pe cei infectați, să-i ajute pe cei vulnerabili sau să rezolve criza sanitară.Din cauza lipsei, o buna perioada de timp, a unei legislații care să permită autorităților luarea măsurilor necesare, au fost  mii de persoane infectate care s-au plimbat libere printre noi iar riscul de transmitere comunitară a virusului este enorm.

Evoluția din ultimile zile ne arată că nu este deloc bine.S-a deposit pragul de 1000 de infectari noi pe zi iar perspectiva este de crestere a numarului zilnic de persoane infectate.

Vă rog să conștientizăm pericolul, sa fim responsabili, să nu ne lăsăm manipulați de susținătorii unor teorii care nu au nicio legatură cu realitatea.Vă rog să aveți gijă de voi, să vă protejați, să-i protejați și pe ceilalți! Doar procedând așa, va fi bine! Multa sanatate tuturor! Dumnezeu să ne ajute!” este mesajul transmis astazi de primarul Dragos Chitic, in timpul unor declaratii de presa.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.