Dragoş Chitic: “Ca parlamentar, voi sprijini fermierii români pentru a vinde românilor produse româneşti”

Dragoş Chitic, candidat pentru Senat pe listele PMP Neamţ, declară că va lupta în Parlament pentru a-i sprijini pe producătorii autohtoni astfel încât aceştia să aibă acces pe piaţă, iar cetăţenii să poată cumpăra produsele lor. “Statul trebuie să sprijine valorificarea produselor agroalimentare autohtone româneşti.

Producătorii agricoli din România au de cele mai multe ori dificultăţi în desfacerea produselor proprii deşi în marea lor majoritate sunt mai sănătoase şi la preţuri mai bune decât produsele de import. Ajung uneori chiar în situaţia disperată de a-şi vinde produsele pe aproape nimic sau chiar de a le arunca. Este nevoie urgentă de o strategie naţională şi de reglementări legislative clare care să sprijine fermierii şi producătorii români în valorificare produselor. Mă voi bate în Parlamentul României, împreună cu colegii mei din PMP, pentru sprijinirea fermierilor români în valorificarea produselor autohtone pentru ca populaţia să aibă acces facil la produsele româneşti, iar producătorii români să-şi poată dezvolta activitatea.

Dezvoltarea producţiei agroalimentare româneşti reprezintă un factor important pentru siguranța și securitatea alimentară a României”, a declarat Dragoş Chitic.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.