Dragos Chitic condamna metodele murdare folosite pe facebook in diferite scopuri.

De aceeasi parere suntem si noi. Desi in campania electorala toate taberele creeaza si folosesc diferite pagini sub denumiri din cele mai diverse, ca si conturi false folosite de ”postaci”, Dragos Chitic reclama faptul ca au fost facute doua conturi cu poza si cu numele sau, pentru  a induce in eroare si probabil pentru a posta diverse mizerii, ca si cum ar fi postate de primarul interimar in persoana.

Am vazut cu totii in ultimele saptamani ca se apeleaza la anonimat pentru a se improsca cu noroi in candidatii la primarie. Se fac pagini de facebook, unde se dezinformeaza si se posteaza tot felul de ”glumite”, unele chiar deplasate, sau se formuleaza acuze nefondate. S-a procedat chiar la mobilizarea postacilor pentru a fi blocate conturi, asa cum s-a intamplat nu  demult in cazul lui Liviu Harbuz. Desi identitatea celor care le folosesc nu este cunoscuta, este usor de banuit cine se afla in spatele lor, ba chiar unii au si fost deconspirati, asa cum s-a intamplat recent.

Cu toate ca nu suntem de acord cu niciuna dintre ”metode” si le respingem cu fermitate, cea reclamata de Dragos Chitic ni se pare cea mai mizerabila cu putinta, de aceea si incercam sa mediatizam, pentru ca impactul conturilor false sa fie cat mai mic.

Iata ce a postat el ieri seara 04.05.2016 pe profilul sau de facebook:

Se apropie campania electorala si “surprizele“ continua ; sunt cel putin doua conturi false de facebook care folosesc numele si poza mea. Ca sa fim foarte clari , eu detin doar profilul de facebook, pe care comunicam de cativa ani si o vom face in continuare: Dragos Chitic si, o pagina de facebookhttps://www.facebook.com/Dragos-Chitic-1156537071044716/ creata de curand pentru a-mi permite sa-mi largesc cercul de prieteni si a putea sa raspund sutelor de cereri de prietenie venite de la voi.
Acestea sunt singurele conturi de facebook care imi apartin si prin care dialogam intr-un mod civilizat, constructiv , util si eficient. Pentru mine este o modalitate facila de a va informa despre activitatea institutiei pe care o conduc , totodata de a va prelua impresiile, nevoile, sugestiile si chiar bucuriile si de a va raspunde la intrebari.
Refuz sa comentez modalitatea josnica prin care unii contracandidati, care ne dau lectii de moralitate , inteleg sa se comporte intr-o competitie, Intotdeauna culegem ceea ce semanam.

Consideram ca sintagma ”scopul scuza mijloacele” nu poate fi acceptata in orice situatie, cu atat mai putin in cea de fata, care este echivalentul unui furt de identitate. Chiar daca acest apect este mediatizat, in mod sigur vor fi utilizatori de facebook care vor crede ca acele conturi sunt ale persoanelor pe ale caror nume au fost create si vor lua de bun ceea ce se va posta acolo, fapt care poate aduce grave prejudicii de imagine. Speram ca oamenii care au facut conturile false cu identitatea unor alte persoane sa nu se coboare la un nivel atat de mic incat sa le foloseasca, ii sfatuim sa le stearga, iar daca o vor face incurajam pe cei afectati sa nu stea cu mainile in san si sa apeleze la autoritati, pentru ca sigur se incalca legea.

 Incurajam o campanie electorala bazata pe proiecte si pe dezbateri fata in fata. Anonimatul si fuga de raspundere caracterizeaza doar pe cei lasi.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.