Primarul Dragos Chitic a declarat astazi ca datoria pe care primaria Piatra Neamt o inregistra in anul 2014, s-a redus la mai putin de jumatate in cei 5 ani si 7 luni de cand a preluat mandatul de primar. Creditele contractate intre anii 2005 si 2007, ridicasera datoria municipalitatii pietrene la o cifra enorma, de 324 de milioane de lei (peste 3.200 de miliarde de lei vechi), existand chiar pericolul ca primaria sa intre in faliment. Potrivit datelor furnizate astazi de primarul Chitic, in ultimii 5 ani si jumatate s-au platit peste 250 de milioane de lei, astfel, daca in 2014 datoria reprezenta de doua ori bugetul primariei, astazi, datoria reprezinta 76% din bugetul pe anul 2020. ”Asa cum am facut-o periodic, transmit pietrenilor o informare la zi asupra datoriei publice care, cu toate problemele intampinate, s-a redus in fiecare luna , oferind o perspective buna atat timp cat se va continua pe aceeasi linie.

 La preluarea mandatului de primar, în decembrie 2014, datoriile Primăriei Piatra Neamţ, cauzate de creditele contractate in perioada 2005-2007, totalizau o sumă enormă, de 324 de milioane de lei. In cei 5 ani şi 7 luni în care am condus administraţia publică locală am achitat peste 250 de milioane de lei, ajungând, astăzi, ca datoria să fie redusă la mai puţin de jumătate faţă de momentul 2014, respectiv la 152 de milioane lei.

Altfel spus, la momentul decembrie 2014, suma datorată de municipalitatea pietreană reprezenta de două ori bugetul anual al municipiului, iar astăzi suma rămasă mai reprezintă 76% din bugetul anului 2020. Am reuşit, în perioada mandatului meu de primar să echilibrez financiar Primăria, să elimin riscurile financiare, să reduc la mai puţin de jumătate datoriile municipalităţii, să cresc încasările bugetare, pentru a putea beneficia, în fiecare an, de un buget de investiţii care să acopere cel puţin în parte nevoile oraşului.

A fost un efort susţinut pentru a realiza această reducere consistentă a datoriei oraşului, efort care va trebui continuat şi în perioada următoare, fără a afecta întreţinerea şi buna funcţionare a oraşului, dand dovada de transparenta in informarea cetatenilor continuand sa fie gasite solutii pentru dezvoltare prin atragerea de fonduri nerambursabile , in principal europene”, a declarat Dragos Chitic.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.