Dragos Chitic, candidatul PMP Neamt la Senat, reactioneaza la cel mai fierbinte subiect al ultimelor ore, inchiderea pietelor. Dragos Chitic spune ca nu a mai vazut atatea bâlbe, incompetenta si lipsa de responsabilitate, dupa ce decizia a creat haos in toata tara. ”Rar mi-a fost dat să văd o bâlbâială mai mare a autorităților, atâta incompetență și lipsă de responsabilitate, ca în subiectul piețelor, în această perioadă.
O decizie iresponsabilă a autorităților centrale a generat haos și face ca în teritoriu, în loc să se solicite îndreptarea greșelii, să se mearga pe ,,improvizații”, poate-poate o vor mai drege cumva.
Daca o piață agroalimentară se numește ,,hală”, nu se închide, la sectorul de carne nu este covid dar dacă iți cumperi mere riști să te îmbolnăvești! La supermarket nu este covid dar la piață da! Și sunt doar cateva exemple care demonstreaza faptul ca această problemă este gestionată total greșit.
Este o decizie fără nicio logica, cu explicații chiar hilare din partea autorităților, o decizie care trebuie urgent corectată.
 Concluzia este una singură: piețele s-au închis de astăzi, iclusiv Piață Centrală din Piatra Neamț, stârnind nemulțumirea și mânia majorității populației. Autoritățile sunt depășite de situație iar cei care vând produse agricole sunt scoși afară în frig, în corturi improvizate și insuficiente. Nici o clipă nu contest ca trebuie luate masuri pentru prevenirea infectării populației cu coronavirus dar, la fel ca în primavară, când traversam cu toții primul val al crizei sanitare, piețele trebuie să rămână deschise, cu respectarea masurilor de protecție sanitară necesare.
Solicit autorităților competente să aibă puterea să-și asume greșeala și să revină asupra deciziei de a închide piețele.
 Românilor nu trebuie să li se ia dreptul de a-și cumpăra produsele agricole autohtone din piețe. Nu este corect nici față de fermierii români, grav afectați în acest an, să nu își poată desface producția în piețe mai ales în această perioadă”, spune Dragos Chitic.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.