Continuăm împreună, pentru un oraș Piatra Neamț de 10+ !Vă mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru susținere!#DragosChiticPrimar

Publicată de Dragos Chitic pe Joi, 20 august 2020

Dragoş Chitic: “În mandatul meu am redat Piatra-Neamţ pietrenilor”

“În mandatul meu de primar am redat Piatra-Neamţ pietrenilor şi când spun asta mă refer şi la faptul că am preluat în administrarea municipalităţii o serie de obiective importante pentru oraş: Ştrandul, Baia Comunală, Sala Polivalentă, Stadionul Ceahlăul, Pârtia de schi de pe Cozla”, a declarat Dragoş Chitic, actualul primar de Piatra-Neamţ şi candidat pentru un nou mandat de edil al orașului.

Preluarea unor obiective din administrarea unor societăţi private a însemnat o creştere a calităţii serviciilor oferite, la preţuri accesibile pentru pietreni, dar şi faptul că practic acestea au fost redate pietrenilor, care au putut participa la manifestări sportive şi culturale de anvergură naţională sau chiar internaţională și s-au putut relaxa în baze de agrement atractive.

În anul 2018 am preluat în administrare proprie Ştrandul Municipal. Până atunci ştiţi cu toţii ce probleme existau şi care era gradul de insatisfacţie al pietrenilor. De la preluare, în fiecare an, am realizat, prin societăţile specializate ale Consiliului Local, lucrări de amenajare şi întreţinere a spaţiilor verzi, aleilor pietonale, spaţiilor de parcare şi căilor de acces auto, precum şi a spaţiilor de joacă şi a mobilierului stradal. În plus, am realizat investiţii în modernizarea spaţiilor de cazare, a terenurilor sportive şi a zonei de plajă şi bazine. Reparaţiile, amenajările, dar şi pregătirea instalaţiilor şi echipamentelor aferente bazinelor cu apă au fost efectuate  de personalul propriu al primăriei, ceea ce a permis realizarea de economii în exploatarea lor. Astfel am reușit  să oferim pietrenilor tarife reduse, accesibile. Iar gradul de satisfacţie al acestora a crescut, reacţiile au fost pozitive, semn că ne-am atins scopul propus”, a declarat Dragoş Chitic.

Un alt exemplu de succes a fost preluarea în administrare directă a Băii Comunale. Au fost realizate lucrări de modernizare, reparaţii şi igienizare și a fost creat un compartiment specializat pentru administrare. Rezultatul a fost transformarea unui obiectiv asupra administrării căruia planau numeroase discuţii şi controverse, într-unul care oferă pietrenilor servicii de calitate.

Şi ceea ce este de asemenea important de menţionat, tarifele, stabilite prin hotărâre de consiliu local, sunt unele accesibile. Un punct câştigat pentru pietreni, dar şi pentru turiştii care aleg să ne viziteze oraşul şi care au acces la piscină interioară, saună umedă, saună uscată şi baie turcească, precum şi la serviciile conexe (vestiare, duşuri, toalete), toate la preţuri accesibile şi la o calitate demnă de un oraş care reprezintă o destinaţie turistică”, a mai spus Dragoş Chitic.

În ceea ce priveşte modul în care au fost administrate Sala Polivalentă şi Stadionul Ceahlăul, pietrenii îşi amintesc cu siguranţă bucuria trăită atunci când în oraşul de la poalele Pietricicăi au fost găzduite, în cele mai bune condiţii, meciuri de cupa Davis sau gale de K-1 de talie europeană, în Sala Polivalentă, sau meciuri ale micilor tricolori, pe Stadionul Ceahlăul. “Şi aceste două obiective aflate în administrarea municipalităţii sunt foarte importante şi am dovedit că le înţelegem importanţa şi că ştim cum să le gestionăm astfel încât să fie locuri în care pietrenii, şi nu numai, să poată participa la manifestări sportive şi culturale de anvergură, de ţinută europeană. Mii de participanţi la evenimente sportive şi culturale au plecat cu o impresie bună de la Piatra-Neamţ şi au promis că vor reveni. Între timp, ne preocupăm să întreţinem şi să modernizăm aceste obiective, care sunt accesibile pietrenilor dornici de sport, de mişcare în aer liber sau în sală. Aş adăuga aici şi pârtia de schi de pe Cozla. În ciuda dificultăţilor în exploatarea acestui obiectiv, determinate de condiţiile meteo care nu ne-au fost întotdeauna favorabile, am dovedit că avem soluţii şi, ori de câte ori a fost posibil, am deschis pârtia pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Sunt obiective ce aparţin pietrenilor şi de care pietrenii trebuie să se poată bucura. Decizia de a le administra în mod direct a venit după consultări cu cetăţenii, care ne-au cerut servicii de calitate şi la preţuri pe care să şi le poată permite. Iar noi am încercat şi credem că am reuşit să le oferim ceea ce şi-au dorit. Este, dacă doriţi, un exemplu de bune practici, un exemplu că atunci când se face administraţie exclusiv în interesul cetăţeanului se obţin rezultate care se traduc în creşterea calităţii vieţii pentru fiecare dintre noi”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

sursa: comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Chitic nu a deschis “partia sociala”, singurul lucru care a fost deschis si pe profit in mandatul sau.
    Baia comunala jumatate birouri are zero clienti.
    Sala polivalenta, finalizata de Stefan, are evenimente 20 zile pe an, restul paguba.
    Strandul si el cu birouri a fost umplut de noroir in 2019 de la o canalizare nici acum reparata.
    Stadionul mamanca multi bani, ziicea Chitic ca nu are. Zero rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.