Comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt:

Dragoş Chitic: „În mandatul meu, sănătatea pietrenilor a fost şi va fi o prioritate”

Cele şapte centre de permanenţă din Piatra-Neamţ, care funcționează în fiecare cartier din oraș, oferă servicii medicale la îndemâna pietrenilor.

Ce poate fi mai important decât sănătatea copiilor noştri, decât sănătatea părinţilor noştri, decât sănătatea familiei noastre, a prietenilor noştri? Nu există, în opinia mea, nimic mai important, iar acesta este motivul pentru care în mandatul meu sănătatea pietrenilor a fost o prioritate. De aceea am investit  în centre medicale de permanenţă, pentru ca pietrenii să poată avea acces la servicii medicale de calitate în proximitatea locuinţei. Lunar, la centrele de permanenţă pe care le-am deschis în municipiul Piatra-Neamţ s-au prezentat peste o mie de persoane. Pietrenii au avut acces la servicii medicale şi a fost şi un câştig pentru Spitalul de Urgenţă, în special pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru că a fost degrevată activitatea medicilor din acest compartiment, acolo unde ştim cu toţii că adresabilitatea pacienţilor este una foarte mare. Mi-am dorit, şi eu cred că am şi reuşit, ca toţi pietrenii să poată apela la serviciile unui centru medical de permanenţă în apropierea locuinţei, indiferent de cartierul în care stau. Sunt şapte astfel de centre, un număr bun  raportat la numărul de locuitori ai oraşului, şi fiecare dintre ele au dotările şi personalul necesar pentru ca pietrenii să poată beneficia de servicii medicale de calitate. Aşa cum am spus, sănătatea pietrenilor este pentru mine o prioritate şi va fi o prioritate şi în viitorul mandat de primar al municipiului”, a declarat Dragoş Chitic.

Centrele de permanență din Piatra-Neamț au fost înființate la inițiativa Primăriei Piatra-Neamț și funcționează în baza unui protocol încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu a subliniat şi el importanţa investiţiilor în centrele de permanenţă: „Vedem zilele acestea, în plină pandemie, din păcate, cât de important este să avem un sistem de sănătate performant sau, mai bine zis, vedem cât de scump ne costă că nu s-au făcut până acum, la nivel naţional, investiţiile necesare într-un sistem de sănătate performant. Alături de primarul Dragoş Chitic, pe plan local, la Piatra Neamţ, am înţeles că sănătatea este prioritară, este lucrul cel mai important. Dovada? Centrele de permanenţă la care au apelat zeci de mii de pietreni.“

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.