Ion Asaftei, în prezent președinte interimar al CJ Neamț, îl ataca în termeni duri pe Dragoș Chitic, în anul 2019, pe vremea când cel din urmă era primar PNL al orașului Piatra Neamț, iar Asaftei era vicepreședinte al CJ Neamț, ”camarad” cu Arsene.

Motivul pentru care Asaftei îl critica pe cel cu care acum împarte prezidiul CJ Neamț, era str. Izvoare din P. Neamț, trecută în administrarea CJ Neamț, dar care devenise un dezastru de la un capăt la altul. În acel context, Chitic își exprima nemulțumirea față de Consiliul Județean, pentru că instituția condusă atunci de Arsene cu aghiotant Asaftei, lăsase strada în paragină, iar nemulțumirile din partea cetățenilor, erau decontate de primar.

Pe acest fond, Asaftei i se adresa lui Chitic într-o conferință de presă susținută la sediul ALDE (devenit între timp un partid fantomă), în termeni ca ”mincinos”, ”perfid” sau ”parșiv”, recomandându-i să-și vadă de gunoiul din propria lui curte, adică de slaba prestanță în administrația municipiului reședință de județ, ceea s-ar traduce prin incompetență. Totodată, Asaftei sugera că Dragoș Chitic este neputincios: ”S-a dezlănţuit un fel de ofensivă electorală din partea municipalităţii, în speţă din partea lui Dragoş Chitic care a mintit în audienţele on line în mod obsesiv despre acest drum. A trecut la un fel de manipulare ieftină şi mă mir că oamenii aceştia nu-şi revin. Cand vii cu asemenea prezentări într-o notă perfidă, chiar parşivă, aruncând gunoiul în altă curte şi uitând de cel din curtea ta, inseamna ca avem de a face cu o actiune politicianista de prost gust prin care îți prezinți neputința”, spunea Ion Asaftei pe 23 februarie 2019.

Între timp, cei doi au ajuns colegi de coaliție, ambii fiind ”camarazi” la conducerea CJ Neamț și pare-se că în curând, vor fi și colegi de partid cu adeziune PSD. Ba mai mult, Ion Asaftei l-a desemnat pe Chitic să se ocupe de spitalul județean și și-a exprimat public încrederea că fostul primar și adversar, va reuși să rezolve colapsul în care a ajuns cea mai mare unitate medicală din județ, aflată în proprietatea CJ Neamț.

Acum mai trebuie doar să explice Ion Asaftei, dacă lui Dragoș Chitic i se mai potrivește caracterizarea din 2019 (incompetent, mincinos, perfid și parșiv) sau între timp a fost reevaluat și devenit opusul celui care era în urmă cu 4 ani.

Declarația completă a lui Ion Asaftei din 2019, în articolul de mai jos:

Reparații str. Izvoare- Asaftei, replică pentru Chitic: ”Face un fel de SHOW online continuu. Ar trebui să spună, Mulțumesc!”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.