Fostul primar Dragos Chitic (actual vicepresedinte al CJ Neamt), a declarat astazi intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PMP Neamt, ca este ingrijorat si nemultumit de actuala administratie a orasului Piatra Neamt, refrindu-se evident la administratia Carbaelea, dar fara sa-i pronunte numele actualului primar. Chitic este de parere ca se iau decizii ciudate si se conduce orasul haotic, insa își exprima speranta că actualii edili își vor reveni pana nu este prea tarziu. ”Nu pot sa nu-mi exprim ingrijoarea si nemultumirea pentru modul cum este guvernat local orasul Piatra Neamt. Vedem cu totii deciziile ciudate, modul haotic in care se conduce orasul si repercursiunile acestor decizii asupra cetatenilor si asupra functionarii acestui oras.

Impreuna cu Bogdan (n.red. Bogdan Gavrilescu- fost viceprimar in administratia Chitic), in perioada 2016-2020, am reusit sa atragem 53,6 milioane de euro fonduri europene nerambursabile, o suma care inseamna mai mult decat bugetul intregulului oras pe un an de zile, si astazi vedem ca aceste proiecte sunt implementate deficitar, ca sa nu mai vorbim de haosul din zona parcarilor sau a locuintelor din zona ANL, ca sa dau cateva exemple.

Eu sper ca in perioada urmatoare sa se intample ceva, in sensul ca acesti oameni sa-si revina si sa nu duca orasul intr-o situatie care va fi foarte greu de rezolvat incepand cu anul 2024.

Dragos Chitic se arata ingrijorat si de creditul recent aprobat in Consiliul Local. ”Mă mai refer doar la creditul care a fost luat la primarie, in conditiile in care atatia ani am reusit sa reducem datoriile orasului, iata ca astazi vorbim de o noua indatorare a municipiului Piatra Neamt, o impovarare a generatiilor care urmeaza, pentru cativa zeci de ani.

Fostul primar de Piatra Neamt a criticat si politicile guvernarii PSD-PNL. ”Guvernarea nationala este o guvernare deficitara si asta se vede in faptul ca romanii o duc din ce in ce mai rau, practic, actuala guvernare, prin masurile pe care le ia sau altele pe care refuza sa le ia, afecteaza grav veniturile romanilor. A scazut puterea de cumparare a populatiei si a scaut nivelul de trai intr-un mod dramatic, care trebuie corectat urgent.

Doar un singur exemplu vreau sa va dau, o foarte gresita gestionare a cresterilor de preturi, la energie si la combustibil, sub acest paravan al razboiului din Ucraina, de fapt sunt masuri care trebuiau luate si nu s-au luat. De acord cu compensarea pentru populatie, care a ajutat intr-o oarecare masura romanii sa-si plateasca facturile, dar nu pot sa fiu de acors cu faptul ca saptmana aceasta, miercuri de exmplu, Romania platea al treilea cel mai mare pret la energie electrica din Europa, lucru complet nefiresc in conditiile in care tara noastra își produce mare parte din energia pe care o consuma.

Deci, trebuie intervenit urgent in acest domeniu, pentru ca iata, a venit factura pentru compensare si este aproape 8 miliarde de euro, cu estimare de la 10 miliarde de euro pentru acest an, ceea ce inseamna aproape 5% din PIB, adica bugetul alocat pentru sanatate in Romania.

Trebuie intervenit urgent pe acest domeniu si rezolvata aceasta problema, pentru ca sunt efecte in lant, cresteri de preturi la produse alimentare, cresteri majore de preturi la alimentele de baza, o inflatie care a ajuns la 15% si un ROBOR care se apropie vertiginos de un 8%”, a mai spus vicepresedintele CJ Neamt.

Declaratiile complete pot fi vazute de la minutul 3:30:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Rade hârb de oală spartă.
    Hârbul fură, bag seama, startul campaniei electorale pentru un locșor în parlament, unde nu există nici durere, nici întristare, nici suspin ci doar imunitate cât încape. Lasă-ne, nene!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.