Dragos Chitic nu vrea sa spuna suma datoriilor Primariei Piatra- Neamt.

Dupa cum bine stim, orasul nostru se afla in fata unui posibil dezastru financiar, ca urmare o hotararii judecatoresti din data de 20.04.2016, in care s-a dispus executarea silita a primariei ‘‘prin toate formele”, pentru un credit de 10 milioane de euro, la care Primaria este garant.( VEZI AICI!)

In conferinta de presa de ieri sustinuta de Dragos Chitic in contextul actualului scandal, el a fost intrebat si despre suma totala a datoriilor pe care le are primaria la ora actuala. Acest subiect, ca si cel al executarii silite a tot fost evitat pana acum, in conditiile in care primarul interimar nu scapa nicio ocazie sa ne aduca  aminte ca ”noi suntem foarte transparenti” (despre ”transparenta” administratiei Dragos Chitic am mai vorbit:VEZI AICI- PRIMARIA PIATRA NEAMT- ”OMERTA” PE BANI PUBLICI )

Intrebarea a sunat asa: ”Se vorbeste ca DATORIILE Primariei Piatra- Neamt, ar atinge suma de 100.000.000 (o suta de milioane) de euro. Este corect. Ne puteti spune cifra exacta a datoriilor?

 Raspunsul lui Dragos Chitic: ”Suma CREDITELOR in acest moment este de 203.000.000 milioane de lei (n.r. aproximativ 45 de milioane de euro), la care se adauga cei zece milioane de euro din executarea silita. Se vorbeste foarte gresit. Noi am fost transparenti tot timpul.”

 DECI, DRAGOS CHITIC APELEAZA LA UN TERTIP IEFTIN SI INCEARCA SA NE PROSTEASCA DIN NOU PE FATA. NOI L-AM INTREBAT DE DATORII, IAR EL NE-A RASPUNS DE CREDITE

Datoriile inseamna creditele plus diverse plati pe care primaria le mai are de facut, cum ar fi facturi restante la utilitati, facturi restante la diferite firme pentru diverse lucrari, etc. Foarte suspect faptul ca primarul interimar nu vrea sa spuna suma datoriilor institutiei pe care vremelnic o conduce si apeleaza la diversiuni ieftine, cu intentia de a ne pacali.

Asadar, daca Dragos Chitic evita sa raspunda, este foarte posibil ca zvonurile conform carora datoriile primariei ar ajunge la o suta de milioane de euro, sa fie cat se poate de reale.

Atunci, cum de este asa de linistit si ne spune ca ”executarea silita poate fi chiar benefica pentru primarie”? Cum va face fata institutia sa plateasca semenea sume?

De dragul unor functii si pentru ca niste calcule electorale sa nu iasa prost, cineva se joaca cu viitorul orasului Piatra- Neamt si incearca sa ascunda sub pres un posibil faliment, asa cum s-a procedat la nivel national si in campania electorala din 2009, cand Traian Basescu nega cu vehementa ca ne paste o criza financiara, doar pentru a fi din nou presedinte?

Ionut CORFU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.