Primarul Dragos Chitic anunta ca in Zona Metropolitana Piatra Neamt se poate circula fara declaratie pe proprie raspundere, conform deciziei Grupului de Comunicare Strategica. Zona Metropolitana Piatra Neamt a fost constituita in luna noiembrie 2019 la initiativa lui Dragos Chitic si cuprinde urmatoarele localitati: Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni,Alexandru Cel Bun, Pângărați, Tarcău și Bicaz.

Toti locuitorii din Piatra Neamt si din localitatile mentionate, pot circula in interiorul acestei Zone fara declaratie pe proprie raspundere. ”O veste foarte bună pentru cetatenii din municipiul Piatra Neamț și alte 23 de localitați din jurul reședinței județului Neamț! Conform precizărilor făcute de Grupul de Comunicare Strategică constituit de Guvernul Romaniei pentru perioada crizei sanitare generată de virusul SARS Cov 2, se poate circula fără declarație pe propria răspundere în toate localitățile din jurul municipiului Piatra Neamț situate în perimetrul asimilat Zonelor Metropolitane definit de lege, adică pe o rază de 30 km față de Piatra Neamț.

Conform inițiativei primăriei Piatra Neamț de constituire a Zonei Metropolitane Piatra Neamț, localitățile din raza de 30 km față de municipiul Piatra Neamț, sunt următoarele : Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov, Zănești, Podoleni, Costișa, Piatra Șoimului, Borlești, Rediu, Tazlău, Gârcina, Dobreni, Bodești, Crăcăoani, Bălțătești, Girov, Ștefan cel Mare, Dragomirești, Războieni,Alexandru Cel Bun, Pângărați, Tarcău și Bicaz.

Mulțumesc domnului prefect George Lazar, cu care am avut o discuție pe acest subiect, pentru deschiderea manifestată implicarea și sprijinul acordate în clarificarea acestui aspect! În discuția avută domnul prefect George Lazăr a menționat că analizează și varianta emiterii unor hotărâri la nivel județean care să întărească această prevedere, benefică mai ales pentru deplasarea la locul de muncă a salariaților care lucrează în altă localitate decât cea de domiciliu în interiorul Zonei Metropolitane Piatra Neamț.” a precizat primarul Dragos Chitic.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.