Primarul Dragos Chitic a prezentat astazi intr-o confertinta de presa un raport despre ziua de ieri privind  situatia din zonele din Piatra- Neamt, afectate de inundatii. Totodata, Dragos Chitic a anuntat ca in zona afectata grav de inundatii, se va lucra non stop, iar salariatii si/sau subordonatii primariei nu vor avea weekend, fiind mobilizati pentru reglementarea situatiei. ”Aseara au fost avertizari succesive de vreme rea, cod galben, portocaliu si chiar rosu pentru intervalul orar 20.05-21.00. Am fost personal in zona unde s-a intervenit cu utilaje si forta umana. In perioada ploii a toate fortele au fost concentrate pentru prevenire si nu s-au produs pagube. In urma ploilor de aseara nu au aparut probleme suplimentare de mentionat doar realimentarea cu apa si aluviuni a torentului de pe strada Aleea Brazilor, zona UM , torent care a fost gestionat de Publiserv fara a produce pagube. Spre dimineata a fot eliminata restrictionarea traficului in zona mentionata.

In cadrul sedintei extraordinare CLSU de ieri a fost adoptat un plan de masuri, continuam sa lucram 24 de ore din 24 pana la restabilirea conditiilor normale de trai pentru populatia din zona si eliminarea riscurilor. Asa cum am spus nu vor fi zile libere in acest weekend pentru nimeni dintre salaraiatii sau subordonatii primariei cu atributiuni, am solicitat acest lucru si celorlalte institutii sau societati cu atributiuni.

Ieri am distribuit apa potabila in zona si am demarat anchete sociale pentru oferirea de sprijin persoanelor care au nevoie. Mai sunt cazate in acest moment 3 persoane adulte din Valeni in adapostul temporar din Speranta carora li se asigura pe langa cazare alimente si obiecte de imbracaminte. In functie de evolutia lucrurilor vom reveni cu precizari suplimentare”, a declarat Dragos Chitic.

Pentru ce care vor si pot sa ajute, a fost deschis si un cont pentru donatii. ”Primaria este alaturi de oameni si va continua sa-i sprijine. Pe langa sprijinul primariei si sper eu si guvernamental, in mod suplimentar pentru ca pietrenii si-au demonstrat de fiecare data genrozitatea activam in aceasta perioada un cont pentru donatii : RO 86 TREZ 4912137021 XXXXX, bani care vor fi oefriti familiilor afectate. Cei care vor sa doneze bunuri , obiecte de imbracaminte, alimente sau material de constructii se pot adresa Primariei Piatra Neamt pentru a li se recomanda persoanele care au nevoie. Impreuna vom depasi cu bine aceasta situtie grea pentru unii dintre semenii nostri”, a mai precizat Dragos Chitic.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.