Dragos Chitic, candidat PMP Neamt la Senatul Romaniei, readuce in prim plan gravele probleme cu care se confrunta sistemul medical din Romania, pentru care PMP a propus încă din luna aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, un Pact Național pentru Sănătate. ”Sistemul de sănătate din România are nevoie urgentă de o reformă profundă, pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale de calitate iar tragedii ca cea de la spitalul din Piatra Neamț să nu se mai repete!

Avem o lege a sănătății din anul 2006, care nu mai corespunde situației actuale și noilor provocări medicale. Românii au dreptul la viață și merită să fie tratați corespunzator în spitale, aici la noi acasă. Românii trebuie să-și recâștige încrederea în sistemul național de sănătate.

PMP a propus încă din luna aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus, un Pact Național pentru Sănătate, care să fie pus în practică și respectat indiferent de culoarea politică a celor care guvernează țara și care să faca ca sistemul de sănătate din România să ofere servicii medicale de calitate cetățenilor iar tregedii ca cea de la spitalul din Piatra Neamț să nu se mai repete.

Spitale noi și moderne realizate din fonduri europene nerambursabile, finanțarea corespunzătoare și administrarea eficientă a spitalelor existente, investiții serioase în unitățile medicale și o salarizare atractivă a personalului medical sunt câteva dintre măsurile pe care eu și colegii mei din PMP le propunem și le vom susține în viitoarea legislatură.

Mă voi bate în Parlamentul țării pentru un sistem medical performant care să ofere românilor servicii medicale de calitate!”, spune Dragos Chitic.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.