Dragoş Chitic: “Solicit tuturor factorilor responsabili să lase în plan secund orice altă activitate şi se preocupe de pregătirea şcolilor”

Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic, a solicitat tuturor celor implicaţi în pregătirea deschiderii noului an şcolar să lase în plan secund orice altă activitate şi să-și canalizeze eforturile pentru asigurarea condițiilor sanitare și tehnice.

„Pregătirea unităţilor de învăţământ pentru ca noul an şcolar să înceapă în condiţii de maximă siguranţă sanitară este pentru mine subiectul care reprezintă prioritatea zero. Am solicitat unităților școlare din Piatra-Neamț încă de la începutul lunii august un necesar pentru asigurarea condițiilor de siguranță sanitară, iar la rectificarea bugetară din aceeași lună am alocat fiecărei școli sume de bani suplimentare pentru implementarea măsurilor de protecție. După apariția normelor sanitare stabilite de la nivel guvernamental, am contactat din nou unitățile școlare pietrene, solicitându-le să ne comunice necesarul financiar suplimentar pentru implementarea măsurilor de protecție în concordanță cu prevederile ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Educației. Pentru completarea sumelor de bani necesare, am realizat o nouă rectificare bugetară în ședința extraordinară din 7 septembrie a Consiliului Local, alocând încă 400.000 lei școlilor pietrene, în funcție de necesarul solicitat.

Sunt nemulțumit de întârzierea cu care au fost publicate regulile de funcționare a școlilor în condițiile pandemiei de coronavirus și de întârzierea în furnizarea tabletelor promise de la nivel guvernamental școlilor din întreaga țară. Sper să fie recuperați timpii pierduți și să se onoreze promisiunile guvernamentale la acest capitol, mai ales că bugetele locale nu mai permit în acest moment alte suplimentări de fonduri, în majoritatea localităților fiind deja încheiate angajamente bugetare pentru întreaga valoare a bugetului din acest an. Funcționarea școlilor în condiții de siguranță sanitară maximă  se poate realiza doar printr-o strânsă colaborare și implicarea comună a Ministerului Educației și Cercetării prin Inspectoratele Școlare Județene, administrațiile pubice locale și unitățile de învățământ.

Dar chiar şi în aceste condiţii, şi pentru aceasta le mulţumesc directorilor şcolilor din Piatra-Neamţ și cadrelor didactice cu care am avut un dialog continuu și sunt foarte implicați în pregătirea deschiderii noului an școlar, depunem toate eforturile ca noul an să înceapă în condiţii de maximă siguranţă sanitară. Fac un apel, însă, către toţi cei implicaţi, de la nivel central sau local, să lase în plan secund orice altă preocupare şi să se ocupe de pregătirea şcolilor”, a declarat Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamţ.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.