Dragoș Chitic: Vin în fața dumneavostră, a pietrenilor, cu realizări concrete expuse în raportul de activitate prezentat în data de 15 septembrie dar și cu proiecte viitoare, cu surse de finanțare asigurate și termene de finalizare clare.

Sunt trei elemente fundamentale pe care le-am realizat în actualul mandat de primar :

1.Eliminarea riscurilor financiare, asigurarea stabilității bugetare și reducerea poverii datoriilor istorice. 324 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului de primar, 152 de milioane lei acum.

  1. Am atras 53.5 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile prin cele 26 de proiecte care au contractele de finanțare deja semnate.
  2. Deschiderea primăriei către cetățenii orașului, implicarea pietrenilor în luarea deciziilor majore pentru comunitate și transparență în activitatea administrației publice locale.

Sunt 26 de proiecte europene în valoare de 53.5 milioane de euro, aflate în implementare, cu contractele de finantare semnate și termen de finalizare maxim anul 2022:

Trei proiecte care vizează modernizarea infrastructurii rutieră : “Modernizarea și reconfigurarea coridorului urban de transport (inclusiv realizarea de piste pentru bicicliști); B-dul Traian – Piața Mihail Kogălniceanu – B-dul Decebal Modernizarea și reconfigurarea străzii Mihai Viteazu (inclusiv realizarea de piste pentru bicicliști); Reabilitarea, modernizarea şi reconfigurarea coridorului secundar de transport est-vest, strada Dimitrie Leonida şi Bulevardul 9 Mai.

Modernizarea sistemului de transport public prin achizitia a 41 de autobuze electrice, modernizarea autobazei si realizarea a 25 de statii de incarcare electrice pentru noile autobuze. Modernizarea staţiilor de aşteptare pentru transportul public de personae.

implementarea unui sistem de management inteligent al traficului,

Realizarea unui sistem bike-sharing, cu staţii pentru biciclete, în toate cartierele oraşului.

Pentru modernizarea infrastructurii educaţionale sunt deja semnate contractele de finanţare pentru: “Reabilitarea, dotarea şi modernizarea Creşei Mărăţei”, “Reabilitarea, dotarea şi modernizarea Creșei Precista”, “Reabilitarea, modernizarea și dotarea Colegiului Tehnic de Transporturi Piatra Neamţ”, “Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit nr.6”, “Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Grădiniţei cu program prelungit nr.2”, dar şi cel mai recent proiect “Creşa – Primii paşi, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020”.

Două proiecte privind extinderea şi modernizarea sistemului de iluminat public

Trei proiecte privind realizarea unor grădini publice urbane în cartierele Dărmăneşti, Speranţa şi Văleni.

Reabilitarea/modernizarea cinematografului Cozla și transformarea într-un centru cultural multifuncţional;

proiecte din zona socială :“Servicii socio-educaționale de prevenire a abandonului familial pentru copiii noștri”, „SUPORT – Servicii integrate pentru deprinderi de viață independentă” , “Lucrători de tineret competitivi pentru tinerii vulnerabili – Programul ERASMUS+” şi “ECHOES – Patrimoniul cultural european: oportunități pentru cetățeni Implicare și incluziune socială”.

digitalizarea adminsitrației publice locale prin proiectul “Dezvoltarea capacității de planificare strategică și implementare a unui sistem informatic integrat în municipiul Piatra Neamț”.

Sunt 5 proiecte majore viitoare, discutate cu ADR Nord-Est pentru care pregatim accesarea de fonduri europene nerambursabile in cadrul exercitiului financiar urmator care incepe cu anul 2021:

Realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului Piatra Neamt

Dezvoltarea infrastructurii turistice pe Masivul Cozla pentru a oferi atracții turistice în toate anotimpurile anului;

Continuarea acoperirii albiei Pârâului Cuejdi pentru a crea spații publice urbane de petrecere a timpului liber dar și noi locuri de parcare;

Realizarea unei zone exclusiv pietonale pe strada Ștefan Cel Mare în fața Parcului Central și fluidizarea traficului printr-un pasaj subteran.

Un transport public ecologic la cele mai înalte standarde și realizarea unui centru intermodal de transport public al Municipiului Piatra-Neamț, integrat cu sistem park-and-ride pentru a încuraja folosirea mijloacelor de transport alternative, nepoluante.

Vă invit să continuăm împreună pentru a face din Piatra Neamț orașul european de 10 +. #DragosChitic

tvmneamt.ro

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.