Deputatul Catalin Dragusanu, proaspat membru PNL si candidat din nou la Camera Deputatilor, nu poate trece deloc peste supararea lui, ca a fost dat afara din ALDE Neamt, dupa ce fusese ”deconspirat” ca incearca sa destabilizeze organizatia si chiar sa o desfiinteze, dupa cum declara chiar el intr-o sedinta de Birou Judetean.

Pentru el, e destul de greu acum sa ajunga din nou deputat, de pe pozitia a treia pe lista PNL si nu scapa nicio ocazie sa mai dea cate una si ”caprei vecinului”. De aceea, in conferinta de presa de ieri de la PNL, (inca) deputatul  Dragusanu, in loc sa spuna ”Go Ciolos!”, a spus de Chitoiu ca i-a luat locul in ALDE si candideaza in locul sau la Camera Deputatilor, pe prima pozitie pe lista si nu e bine, pentru ca el , ”integrul” Dragusanu a descoperit ca Daniel Chitoiu are ”probleme penale”.

Cam ca orice politician, nu o fi nici Chitoiu omul perfect, caruia sa nu-i poti reprosa nimic. Dar Dragusanu are aceeasi retorica manipulatorie, ca intreg PNL-ul si se foloseste de sintagma ”probleme penale”, ca si cum aceasta ar reprezenta ceva. ”Probleme penale” nu inseamna nimic. Nu este nici condamnare, nici nimic altceva. Pana cand o instanta judecatoareasca nu confirma ”problemele penale”, ele sunt egale cu ZERO, asta daca vrem sa mai avem un pic de democratie si sa nu fim condamnati direct de Dragusanu, pentru care nu exista prezumtie de nevinovatie.

Mergand pe demagogia acestei retorici, si ”integrul” Dragusanu ar putea avea ”probleme penale” daca ALDE Neamt i-ar face plangere penala pentru ca a plecat din partid cu tot cu banii de cotizatii si chitantier. Asta ar insemna ca e deja condamnat? Ar renunta la candidatura daca ar avea ”probleme penale”?

Inainte de campania electorala presa locala a scris cum a plecat deputatul Dragusanu din partid cu tot cu banii organizatiei. Vezi aici:  ”Conducerea ALDE Neamţ după înscrierea lui Drăguşanu în PNL: Îl aşteptăm până miercuri cu chitanţierul, altfel facem plângere penală!

La vremea respectiva, Ion Asaftei, copresedinte ALDE Neamt, declara ca ”Este bine ca domnul Drăguşanu să nu uite că mai are datorii la fostul lui partid! Paradoxal este că domnul Drăguşanu, care tot cerea mereu criterii de integritate, s-a integrat acum în PNL dar cu chitanţierele şi fără să predea gestiunea la ALDE. Dacă până miercuri domnul Drăguşanu nu se pretintă cu chitanţiere, bani şi tot ce are de predat, vom face plângere penală pentru delapidare. E cam ciudat să tot vorbeşti de criterii de integritate şi să te integrezi în banii partidului…”

Cei de la ALDE inca nu i-au facut plangere penala si uite ca se confirma inca o data ca ”Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti”.

Nici macar chiria la sediul partidului nu a platit-o Dragusanu, spun cei din ALDE, desi Camera Deputatilor i-a decontat suma prevazuta pentru asa ceva.

Nu este de trecut cu vederea nici faptul ca in declaratia sa de avere din 2012, Dragusanu mentiona ca si-a inchiriat jumatate de apartament cu 4.000 de lei, conform atacul.ro

De altfel, in conferinta de presa de ieri de la PNL, niciunul din cei prezenti nu a facut altceva, decat sa arunce cu acuze in toti adversarii politici. Programele de guvernare sunt mai greu de conceput.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.