Europarlamentarul Maria Grapini a reluat lupta pentru drepturile Cameliei Smicală, medic român din Piatra Neamt, stabilit în Finlanda, căreia de trei ani i s-au luat cei doi copii minori, Maria și Mihai, fiind despărțiți și trimiși în două centre diferite. În tot acest răstimp, Maria și Mihai au cerut, inclusiv prin scrisori oficiale, autorităților finlandeze să fie lăsați acasă, împreună cu mama lor. De o lună, cei doi copii au fugit din centrele în care se aflau. Nu există nicio informație actuală despre starea lor sau locațiile în care se află.

Maria Grapini i-a scris pe 11 ianuarie comisarului european pe Justiție, Didier Reynders, solicitând sprijin direct și implicare imediată în salvarea Mariei și a lui Mihai, precum și soluții juridice pentru rezolvarea acestui caz incredibil care a zguduit comunitatea internațională, anunta dcnews.ro

Camelia Smicală este în continuare victima unor abuzuri din partea statului finlandez, deoarece se luptă pentru a-și recupera copiii, care au fost luați în mod abuziv de lângă mama lor, nerespectându-se principiul interesului superior al minorilor, statele fiind obligate să ia măsuri pozitive pentru respectarea drepturilor acestora. Legea finlandeză prevede că autoritățile pot lua minorii din familie doar dacă există un pericol de violență asupra acestora, situație care nu a existat niciodată în această familie”, i-a scris Maria Grapini comisarului pe Justiție.

Europarlamentarul detaliază întregul caz și cere ajutor imediat pentru medicul român, Camelia Smicală. Mai mult, Maria Grapini atrage atenția asupra unui aspect extrem de sensibil: siguranța minorilor, în acest moment total inexistentă.

„Cine va răspunde dacă minorilor li se va întâmpla ceva, dacă recurg la gesturi de suicid? Mama solicită de trei ani înapoierea copiilor pentru reîntregirea familiei, însă este refuzată fără motive întemeiate. Vă rog să interveniți în acest caz, în vederea evitării încălcării drepturilor copiilor doamnei doctor Camelia Smicală!”, conchide europarlamentarul Maria Grapini, în scrisoarea transmisă comisarului european pe Justiție, Didier Reynders.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.