Destainuire incredibila a medicului din Piatra- Neamt, Camelia Smicala, careia statul finlandez i-a rapit copiii de peste doi ani, pentru ca asta a fost ambitia fostului sot, de origine finlandeza.

Dupa una dintre rarele vizite pe care are voie sa le faca celor doi copii, Camelia face marturisiri cutremuratoare. Ea spune despre fiul sau ca pare imbatranit, a uitat sa creasca si ca studiaza drepturile omului, la varsta la care un copil ar trebui sa fie lipsit de orice griji, pentru a deveni un adult sanatos.

Reamintim ca niciun un politician de la varful judetului Neamt (presedinte de CJ, prefect, s.a.) de unde este originara mama copiilor nu a dat nici macar o declaratie pe marginea acestui caz, refuzand cu obstinatie sa faca uz de parghiile pe care le au institutiile in fruntea carora sunt alesi sau numiti. In schimb, nu scapa nicio ocazie sa ne arate cat de mult cred ei in Dumnezeu si cum nu pot ei dormi noaptea de grija cetatenilor.

Iata marturisirea Cameliei Smicala:

Astăzi, despre Mihai. Fotografii de pe vremea când era acasă. Apoi, tot Mihai, după aproape un an și jumătate de cînd se află în grija și sub protecția serviciilor sociale din Tampere, Finlanda. Wow…

Mihai pare că a îmbătrânit. Pare pierdut cu totul într-o tristețe pe care încearcă să o mascheze cu un zâmbet. Zâmbetul, mai degrabă o grimasă. O strădanie de a o asigura pe mama lui că totul e bine. Mihai a slăbit mult, este palid, are umerii căzuți, iar părul i s-a rărit Să nu spuneți că a crescut. A uitat să crească…nici nu mai are energie pentru asta. Mihai a obosit să tot spună că vrea acasă. A lansat și o ofertă: toate jucăriile, toți banii din pușculiță, plus hainele de pe el, pentru o oră pe zi lângă mama lui. Dar nimeni nu pare interesat de târgul ăsta, pentru că nimeni nu poate să-i dea lui Mihai libertatea de a merge acasă. Este ținut într-o chingă prea bine strânsă de niște ne-oameni.
Oare la ce servește ,,confidențialitatea asupra cazului”: să fie bună pentru a ține sub discreție suferința și toate efectele produse de măsurile pe protecție? Traumele? În directă legătură, aceluiași scop ar fi trebuit să servească și condițiile puse Cameliei Smicală, acelea de a nu face publice informații despre copiii ei furați? (Oare cât va mai avea de suferit pentru nesupunere…?)
Pe Mihai nu-l mai interesează școala, copilul are alte griji: drepturile omului. Adică și drepturile lui, chiar dacă a fost scos din casa lui cu o brutalitate pe care nici unui animal nu poți să o aplici dacă ești în toate mințile.
Mihai speră că cineva de la ONU va fi interesat de oferta lui: jucăriile, banii din pușculiță, hăinuțele… Pentru el păstrează o unică și fără de preț comoară: dorința de a ajunge acasă. Acasă, cu Maria.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Este incredibil, este inuman şi de neacceptat ! Este vorba de nişte copii minunați, cărora le-a fost furată copilăria şi dreptul de a trăi lângă cea care le-a dat viață! Suferința şi traumele prin care trec ei şi mama lor, nu pot fi descrise în cuvinte ! Mă doare sufletul pentru toți trei. Sunt alături de ei ! Să ne rugăm cu toții, pentru aceste biete suflete chinuite ! Autoritățile române, să facă ceva ! Să facă ceea ce trebuie făcut şi mai mult decât atât ! Doamne ajută şi adu aceşti copii, acasă ! Amin !

  2. Sunt mai multe organizații care au legătură în toată lumea; se ocupa de petiții pe tema drepturilor omului și reușesc sa strângă f.multe semnaturi și sa câștige multe cazuri. Exista și în Romania (sau varianta romaneasca). Primesc emailuri sub numele de Avaaz. Dacă puteți lua legătura cu ei sunt șanse f.mari pt acest caz!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.