Jandarmeria Neamt va primi Drapelul de lupta in cadrul unui ceremonial militar ce va avea loc sambata, 9 mai, ora 12, pe platoul Curtii Domnesti. La ceremonial vor participa subunitati constituite din militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean Neamt, Unitatea Speciala Jandarmi Garda de Onoare si Protectie Institutionala si Muzica Militara Reprezentativa a Jandarmeriei Romane. La activitate au fost invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor locale si ai institutiilor cu care Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt colaboreaza, dar si pietrenii sunt invitati la acest moment deosebit in istoria unitatii. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt invita toti nemtenii sa participe la acest ceremonial.

Catalin Resmerita – Ofiter de Presa Jandarmeria Neamt

„Drapelul de lupta este un simbol al onoarei, gloriei si vitejiei militare, putand fi scos din vitrina sigilata doar cu aprobarea comandantului unitatii si doar la anumite ceremonii militare, cum sunt Ziua Nationala a Romaniei, Ziua Drapelului, Ziua Imnului, Ziua Armatei, la depunerea juramantului militar si chiar la funeralii militare”

Conform Legii nr. 34 din 1995, Drapelul de lupta se acorda marilor unitati si unitatilor militare, prin decret al Presedintelui Romaniei, la propunerea Ministrului Apararii Nationale, a Ministrului de Interne sau a directorului Serviciului Roman de Informatii. Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a semnat la 18 februarie decretul de acordare a Drapelului de lupta Inspectoratului de Jandarmi Judetean Neamt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.