DRAPELUL-DE-LUPTĂ-TRICOLOR-Foto-Mircea-ALBU-4

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a primit sâmbătă Drapelul de luptă în aplauzele a sute de pietreni.

Manifestarea, organizată în Piaţa „Ştefan cel Mare”, a avut loc în prezenţa inspectorului general al Jandarmeriei Române, a reprezentanţilor autorităţilor publice judeţene şi lcoale şi a unui sobor de preoţi condus de Înalt Preasfinţitul Teofan.

Pe parcursul a aproximativ 45 de minute, militarii au rostit în cadrul ceremoniei jurământul de apărare a Drapelului de luptă, iar colonelul Sorin Gherman, şeful Jandarmeriei Neamţ a îngenunchiat, sărutat şi primit Drapelul.

Festivitatea a fost organizată impecabil şi s-a finalizat cu defilarea gărzii de onoare a Drapelului de luptă, a fanfarei şi a celorlaţi jandarmi.

Colonelul Sorin Gherman intră astfel în istoria instituţiei care sub comanda sa a primit acest înalt însemn. Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi militare prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, a ministrului de Interne sau a directorului SRI. Este unul din simbolurile militare care se expune public doar la anumite ceremonii militare. Atunci când este scos din vitrina sigilată este apărat de garda drapelului, formată din şase membri. Toţi membrii gărzii drapelului sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.