Bogdan Gavrilescu, presedintele PMP Neamt, a declarat astazi intr-o conferinta de presa, ca dreapta se uneste in Neamt, astfel, PMP va face parte dintr-o majoritate la Consiliul Local Piatra Neamt, alaturi de PNL, USR si Pro Romania, urmand ca PMP sa primeasca functia de viceprimar la Piatra Neamt. ”Eu cred ca vom face parte dintr-o majoritate, asa cum am spus, cred ca la Neamt se poate sa facem primul pas si sa unim dreapta. Cred ca în perioada urmatoare vom iesi toti reprezentantii acelor partide care creeaza majoritatea si vom face o conferinta de presa sa prezentam acea majoritate. PMP va primi functia de viceprimar la municipiu, asta a fost ultima discutie”, a declarat liderul PMP Neamt.

Evident, daca PMP va forma o majoritate alaturi de cele 3 formatiuni politice la CL Piatra Neamt, acelasi lucru se va intampla si in CJ Neamt. Gavrilescu a mai anuntat ca a ales functia de consilier local si a renuntat la cea de consilier judetean, la fel si Cristian Sauciuc. Dragos Chitic a optat pentru functia de consilier judetean. Daca Gavrilescu va obtine un mandat de deputat dupa alegerile parlamentare, cel mai probabil, viceprimarul PMP la Piatra Neamt, va fi Cristian Sauciuc, actualul director Salubritas. Cealalta functie de viceprimar, ar reveni Pro Romania si ar putea fi ocupata de Liviu Harbuz.

Potrivit unor surse politice, imediat dupa alegerile locale, PNL a pornit discutii cu PMP in vederea formarii unor majoritati la CJ Neamt si CL Piatra Neamt, iar negocierile s-au finalizat cu intelegerea ca PMP sa primeasca functia de vicepresedinte CJ Neamt. Inainte cu o zi de anuntarea aliantei PNL- PMP- Pro Romania- USR, intelegerea a cazut, fiind anuntata o alianta intre PNL- Pro Romania si USR. Insa dupa cum se vede, liberalii au revenit asupra deciziei si au cooptat si PMP in alianta, pentru ca o majoritate compusa doar din PNL-USR si Pro Romania, ar fi fost extrem de fragila si ar fi putut apărea surprize.

Conferinta de astazi de la PMP Neamt, a fost transmisa in direct de tvmneamt.ro

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.