Elena Cel Mare, coordonatoarea cresei groazei din Piatra- Neamt (Cresa Precista) a trimis un drept la replica redactiei tvmneamt.ro, dupa articolul Fetiță de doar 2 ani, lovită și terorizată la o creșă din Piatra Neamț
Elena Cel Mare incearca sa se disculpe, spunand ca nu era prezenta in locul in care a fost agresata fetita. Prin urmare ea recunoaste ca agresiunea a avut loc, insa vrea sa se distanteze de eveniment. Mai mult, recunoaste ca in acel moment copiii erau sub supravegherea a 3 ingrijitoare, ceea ce iar nu este in regula, pentru ca lipsesc cadrele didactice, adica educatoarele. Din cate stim noi, micutii sunt educati de cadre didactice, nu de ingrijitoare si este interzis sa fie lasati doar in grija unor persoane nespecializate.
Coordonatorea mai spune ca dupa ce a auzit inregistrarea nu a putut determina cu exactitate ce s-a intamplat (ingrijitoarea a recunoscut de fata cu ea ca a lovit fetita, deci ce mai era de determinat?) si si-a anuntat șefii. Problema mare a Elenei Cel Mare, a șefei ei, Rotariu Ana Maria si a directoarei DAS Elena Berea, este ca niciuna dintre ele nu au anuntat organele de urmarire penala imediat dupa ce au aflat ca un copil sau mai multi ar fi putut fi victime al unei agresiuni, adica a infractiunii de rele tratamente aplicate minorului. Cele 3 femei vor trebui sa raspunda penal pentru ascunderea datelor privind savarsirea unei infractiuni si chiar pentru favorizarea infractorului. Potrivit IPJ Neamt, singura plangere penala depusa la politie, a fost din partea parintilor fetitei, pe 1 noiembrie. In cele 9 zile scurse de la incidentul deosebit de grav, nu a mai depus nimeni nicio plangere sau sesizare, desi cele 3 persoane enumerate mai sus erau obligate sa faca asta. Nu au facut-o, pentru ca au vrut sa ajute infirmiera sa scape doar cu o concediere.
Elena Cel Mare are si recomandari pentru presa in dreptul ei la replica, si crede ca ar fi bine sa-i luam o declaratie ingrijitoarei. Ar fi fost si mai bine daca ne-ar fi spus ca este vecina cu ingrijitoarea Ciubotaru Dorina si ca a ajutat-o impreuna cu sefele ei directe, sa se transfere de la Gradinita Veronica Filip la Cresa Precista. De ce a plecat de la gradinita, urmeaza sa aflam, desi nu este prea greu de banuit.
Un alt amanunt care ridica mari semne de intrebare in ceea ce o priveste pe Elena Cel Mare, ar fi ca aceasta a intrat brusc in concediu de odihna saptamana trecuta, cand aparusera deja indicii ca agresiunea asupra fetitei va ajunge la presa.
Drept la replica, Elena Cel Mare:
Numele meu este Elena Cel Mare – coordonator Cresa Precista din Piatra Neamt.
– In legatura cu afirmatia din articol privind prezenta mea in sala in care s a produs incidentul la acel moment : aceasta este neadevarata, in saloane existand in fiecare moment 3 persoane ( toate ingrijitoare ).
– Privind incidentul ce face cauza acestui subiect pot declara urmatoarele : La momentul reclamatiei parintelui copilului si ascultarii inregistrarii nu am putut determina cu exactitate ce s a intamplat, moment in care am anuntat seful de serviciu conform procedurilor in vigoare.
– In cadrul DAS Piatra Neamt a fost instituita o comisie de disciplina in cadrul careia am fost audiata.
Daca presa este interesata de aflarea realitatii situatiei in cauza, recomandarea mea este sa luati declaratia infirmierei vizate de la comisia de disciplina din cadrul DAS Piatra Neamt.
Am rugamintea sa prezentati si sa publicati declarația conform cele declarate.
Ionut CORFU
Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Individa din Timisoara care a agresat un copil pina i-a produs fractura piciorului a primit 2 ani cu suspendare. Deci nu e solutie sa lasi doar in sarcina judecatorului ce trebuie facut. Trebuie sa-si ia un avocat bun care sa ceara daune de zeci de mii de euro pt ca acest copil v-a ramine cu sechele si parintilor le vor trebui bani sa repare raul facut. In plus, au cheltuit timp si bani pt prinderea acesteia. Si aceste cheltuieli trebuiesc imputate. Cine poate sti cu adevarat citor copii le-a facut rau individa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.