Publicam integral dreptul la replica primit de la PACT, nu inainte de a a face doua mentiuni:

-ne asumam faptul ca in articolul la care se face referire, a aparut in mod eronat informatia conform careia Sebastian Burduja ar fi activat in cadrul FMI. De fapt, a activat la BM (Banca Mondiala)

-in dreptul la replica se afirma ca declaratia mentionata in articol nu apartine lui Sebastian Burduja. Nu intelegem de ce nu-si poate asuma cele afirmate. Declaratia respectiva este cat se poate de reala si a fost facuta in cadrul conferintei de presa din data de 23 septembrie, declaratie care a fost mentionata si in articolul publicat de noi la data respectiva (PACT si-a anuntat candidatii…)

DREPT LA REPLICĂ

Stimate domnule Ionuț Corfu,

În articolul dvs. https://tvmneamt.ro/pe-bune-doi-independenti-membri-de-partid-unul-cu-ong-si-unul-de-la-fmi-ne-spun-cum-e-cu-coruptia-si-cu-minciuna/ se regăsesc mai multe informaţii neadevărate referitoare la Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor şi la candidaţii independenţi Sebastian Burduja şi Andrei Carabelea.

În primul rând, vă precizăm faptul că domnul Sebastian Burduja nu a lucrat niciodată la FMI. Acesta a fost timp de trei ani și jumătate expert internațional în dezvoltare la Banca Mondială, la sediul central din Washington D.C., poziție din care a acordat asistenţă tehnică pentru peste 300 de localităţi din ţară. Mai multe, aici: www.burduja.ro/rezultate

În al doilea rând, faptul că domnul Andrei Carabelea a condus un ONG, în cadrul căruia a făcut peste 10.000 de ore de voluntariat pentru comunitatea nemțeană, nu poate reprezenta decât o dovadă în plus a civismului şi bunelor sale intenţii şi nicidecum o incompatiblitate cu calitatea sa de candidat la Senatul României.

În al treilea rând, PACT nu a făcut niciun secret din faptul că a decis să sprijine candidaţi independenţi la alegerile parlamentare. Cei doi candidaţi îşi asumă public funcţiile politice pe care le au în cadrul partidului şi au motivat deja de ce au ales această formă de candidatură: este o modalitate prin care sistemul de restricţii impus de partidele vechi prin praguri nejustificat de mari de semnături (aproape 200.000) şi de voturi (aproape jumătate de milion) poate fi învins. Mai multe explicaţii vă rugăm să regăsiţi aici.

În al patrulea rând, domnul Andrei Carabelea a vorbit public, în cadrul unei conferinţe de presă, despre trecutul său politic şi despre motivele pentru care s-a înscris şi ulterior a părăsit partidul politic menţionat de dvs. Este un episod pe care şi-l asumă şi pe care vi-l poate explica la fel cum a făcut-o şi în faţa altor reprezentanţi mass-media.

În al cincilea rând, statistica referitoare la analfabetismul funcţional în România este una reală şi are drept scop doar tragerea unui semnal de alarmă. Nu vedem nicio legătură între acest fapt şi apelul pe care noi îl facem către toţi tinerii acestei ţări, acela de a veni alături de noi. Mai multe informaţii aici: http://www.7est.ro/exclusiv-7est/reportaje/item/17827-analfabeti-cu-diploma-citesc-dar-nu-inteleg-un-profesor-american-ii-cauta-la-iasi-pe-cei-care-au-diplome-fara-sa-stie-carte.html. Citatul atribuit domnului Sebastian Burduja în articolul dumneavoastră nu îi aparține. Înregistrările conferințelor de presă sunt disponibile online, astfel că fiecare cetățean poate vedea și verifica tot ceea ce a fost spus cu aceste ocazii.

În al şaselea rând, nu există nicio legătură între Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor şi fundaţiile sau persoanele amintite. PACT este un exemplu de transparenţă, toate sursele de finanţare şi situaţia financiară fiind publice. Mai multe informaţii puteţi găsi aici: http://www.pactpentruromania.ro/cheltuieli_pact

Nu în ultimul rând, PACT tratează cu respect egal toate instituţiile de presă din Neamţ şi vă invită să luaţi parte la toate conferinţele de presă și evenimentele pe care le organizează.   

PACT reunește „tinerii” – nu atât ca vârstă, cât mai ales ca spirit — toți cetățenii care încă mai cred în șansa unui viitor mai bun pentru România și își asumă responsabilitatea de a acționa împreună pentru acest ideal.

PACT are o orientare politică de centru și militează pentru responsabilizarea și implicarea cetățenilor în formularea și punerea în practică a soluțiilor de dezvoltare, într-un cadru de dialog pragmatic și axat pe nevoile comunității. Proiectul de țară asumat este atingerea într-o generație a nivelului mediei UE pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare.

Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.

Pentru detalii referitoare la PACT și activitățile noastre, vă rămânem la dispoziție prin

Alin Iliescu, Biroul de presă PACT

Tel. 0742626190

impreuna@pactpentruromania.ro

alin.iliescu@pactpentruromania.ro

Facebook

https://www.facebook.com/pactpentruromania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.