Către: Publicația online tvmneamt.ro

În atenția domnului Ionut CORFU         

Ca urmare a articolului apărut în publicația tvmneamt.ro: „AFACERI PE BANII PIETRENILOR. URBAN AR PUTEA SUBCONTRACTA LUCRĂRILE DE COSIRE ȘI ÎNTREȚINERE SPAȚII VERZI”, în data de 28.07.2020, vă comunicăm următoarele:

Inițierea unui proiect de hotărâre de consiliu local prin care se propune subcontractarea de către societatea Consiliului Local Piatra-Neamț CMI Urban a serviciului de amenajare și întreținere spații verzi pentru cartierul Dărmănești a avut ca motivație dorința de a avea un oraș cât mai curat, iar pentru a asigura întreținerea cât mai eficientă a spațiilor verzi, aceasta este o variantă pe care o putem pune în aplicare. Considerăm că această soluție va spori gradul de confort al cetățenilor.

Facem precizarea că SC CMI Urban SA, societatea la care unicul acționar este Consiliul Local Piatra-Neamț, realizează achizițiile de produse și servicii în aceleași condiții ale legii ca și instituțiile publice, respectând Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice.

În acest moment, cu angajații pe care îi are, CMI Urban poate efectua cositul spațiilor verzi din întreg municipiul în 6 săptămâni, în condițiile în care vremea este favorabilă. Nevoia de angajați pe perioadă determinată a CMI Urban pentru activitățile de cosire este influențată direct și de cantitatea de precipitații din fiecare sezon cald, fiind greu de estimat la începutul anului. Având în vedere faptul că Dărmănești este cel mai mare cartier al municipiului, din estimările noastre, ca efect al subcontractării serviciului de cosit rezultă o reducere a timpului alocat cu 2 săptămâni, ceea ce înseamnă o eficientizare clară a serviciului. Chiar și calitatea serviciului poate fi îmbunătățită în acest fel, atâta timp cât cositul este realizat cu un personal mai numeros.

În virtutea dreptului la replică și în spiritul onestității, vă solicităm publicarea acestui drept la replică și completarea materialului la care face referire.

Vă mulțumim.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.