Intr-un drept la replica referitor la articolul Munți de gunoaie, focare de infecție. Primarul și viceprimarul de Bodești, invitați să-și dea demisia, publicat astazi de tvmneamt.ro, Marinel Barna, primarul comunei Bodesti, anunta ca ieri a cerut sprijinul politiei pentru identificarea persoanelor care au depozitat deseurile in locurile fotografiate de localnici. Primarul spune ca printre gunoaie au fost gasite documente care indica faptul ca deseurile ar putea proveni din comuna Gîrcina.

Totodata, acesta anunta ca in sedinta de Consiliu Local de ieri s-a supus la vot demiterea viceprimaritei Elena Busuioc, insa proiectul a fost votat de doar 4 consilieri din 12, prin urmare, aceasta a ramas in functie. Motivul pentru care mai multi consilieri locali au cerut demiterea viceprimaritei, ar fi fost tocmai proasta gestionare a scandalului deseurilor care sufoca localitatea.

Referitor la situatia drumurilor din comuna, primarul Marinel Barna precizeaza ca la aceasta ora exista un proiect aflat in faza de procedura de achizitie, pentru modernizare a 5 km de drum comunal.

In documentele cu investiile trimis redactiei de catre primar, figureaza doar un drum asfaltat din banii Primariei Bodesti. Restul investitiilor se refera la diverse alte achizitii sau constructii care nu au nicio legatura cu infrastructura rutiera. Cele 3 drumuri de la finalul listei sunt drumuri judetene, investitiile fiind suportate de Consiliul Judetean Neamt, deci Primaria Bodesti are rol doar de spectator la lucrarile respective.

Tot la capitolul investitii, figureaza mai nulte proiecte realizate cu bani europeni.

Drept la replica, Marinel Barna, primarul comunei Bodești:

Ieri 31 octombrie 2019 în sedinta de consiliu, pe ordinea de zi, primul proiect de hotărâre a fost demiterea viceprimarului. În urma votului, doar 4 consilieri din cei care au semnat pentru demitere (între timp unul a fost demis de catre prefectul județului in urma retragerii sprijinului politic), au votat pentru, ceilalți 8 votand pentru păstrarea mandatului.

Unul dintre motivele demiterii a fost igienizarea comunei prezentand unele fotografii din 3 locuri diferite. Intrând în posesia acestor fotografii cu 2 ore inainte de sedinta, m-am deplasat personal și am constatat că fotografiile erau reale dar gunoiul menajer era proaspăt depozitat. Am cautat in toate zonele și spre surprinderea mea am gasit multe facturi și documente ale unor persoane cu domiciliul în Garcina (ziua de colectare aici fiind joi 31.10). Astăzi am solicitat poliției sprijin pentru a identifica persoanele care au cărat gunoiul in comuna noastra.

Nu mă pronunț deocamdata daca aceasta actiune a fost sau nu intenționat făcută, o să stabilim asta cu ajutorul organelor de cercetare. Cât privește infrastructura din comuna m-am ocupat personal de 4 investiții prin PNDL 1, printre care și modernizarea a 5 km de drumuri locale, în momentul de fata fiind în procedura de achiziție pentru încă 5 km de drumuri ( contract semnat prin FDI).

Va prezint lista proiectelor aprobate care se afla in diverse stadii de implementare in cei 3 ani si jumatate de mandat.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.