Ancheta noastra, Trafic de droguri in scoli si licee din Piatra- Neamt, deranjeaza si stiam ca se va intampla asta, deci ne steptam la reactii din cele mai diverse.

Daca autoritatile au rectionat bine pana acum si se arata interesate de subiect si vor sa se implice, iata ca cei de care noi spuneam in articolul respectiv, ONG-urile care s-au invatat sa ia bani cu nemiluita de pe la institutii publice si chiar si fonduri europene, scot capul simtind ca interesele lor, exclusiv financiare le sunt afectate.

Sa fim seriosi, ceea ce fac ONG-urile in asa-zisa ”lupta contra drogurilor”, este egal cu ZERO si asta se poate vedea cu ochiul liber, drept dovada stand faptul ca fenomenul este fara dubii, generalizat in 99% din institutiile de invatamant.

Ropotica Veronica (foto) vine cu un comentariu (il puteti vedea la sfarsitul articolului) pe site-ul nostru, ce se vrea a fi un fel drept la replica, destul de acid si usor jignitor, care in esenta lui denota frustrare dar si enervare. Probabil ca nu se astepta ca pana la urma sa iasa la iveala ca Asociatia Aquila, o asociatie care ca multe altele, se declara o mare luptatoare contra drogurilor, este doar o devoratoare de bani publici, din care se fac niste actiuni care costa mult, nejustificat de mult, cu efecte asa cum spuneam mai sus, ZERO.

Ropotica este ca sa spunem asa, sefa acestei Asociatii si daca ar face actiunile din banii ei de acasa, nu ne-ar deranja, indiferent ce rezultat ar avea ele. Dar Veronica Ropotica incaseaza prin Aquila bani publici.

ONG-urile cum este si Aquila sunt ca niste capuse abonate la bugetele institutiilor publice si pe baza de pile si relatii, obtin finantare din banii nostri, in timp ce alte ONG-uri, care chiar sunt in stare sa faca ceva concret contra fenomenului, stau pe dreapta, in timp ce sute si mii de copii si tineri cad prada drogurilor.

Noi am fost in urma cu ceva timp la o actiune a acestei asociatii, care s-a desfasurat la Liceul Economic (foto-jos). Totul se face pe repede inainte, adica sunt adusi mai multi elevi, uneori sute, cei mai multi vin pentru ca ”asa a zis dom` profesor”, se aduce macar o oficialitate ca sa se dea greutate evenimentului (primar, viceprimar, etc., in functie de relatii), daca este posibil cat mai multa presa, se pun ceva la protocol (niste fursecuri si apa minerala cat mai ieftine), ca asa prevede proiectul, apoi se turuie vrute si nevrute, in timp ce elevii se plictisesc de moarte si pleaca de acolo, bucurosi mai mult ca au scapat de o ora de curs, direct la o tigara in spatele liceului si de ce nu, la un pliculet cu ceva substante.

Pentru Ropotica, a mai fost bifat un punct pe proiect, si dupa ce se mai face o intrunire-doua de acest gen, se incaseaza banii, ura si la gara.

Pe scurt, cam asa se ”lupta impotriva drogurilor” si cam asta e reteta de facut niste bani frumosi, cu pretentia ca se ajuta societatea.

In comentariul ei la adresa noastra, Veronica Ropotica se ridica singura in slavi si tine neaparat sa scoata in evidenta ca asociatia ei este recunoscuta pentru nu stiu ce proiecte extraordinare contra prevenirii. Numai ca asa a mai prevenit de tare, incat la ora asta se consuma droguri in toate scolile din Piatra- Neamt si avem semnale ca si din tot judetul Neamt.

Fiind trecuta prin viata, Veronica Ropotica stie cum sa disimuleze si minte prin omisiune. La ora asta degeaba mai previi. Efectul este deja produs. Trebuie combatut efectul drogurilor. Adica sa se faca un loc gen clinica, in care asociatiile de profil sa aduca psihologi si personal medical, care sa trateze copiii si adultii deja afectati de consumul de droguri. Ce naiba sa mai previi si cat sa mai previi daca elevii au trecut deja la next level si acum sunt chiar ei cei care distribuie drogurile.

Iar cei care au aprobat bani catre ONG-urile astea flamande, sunt la fel de vinovati ca si ele de amploarea la care a ajuns in Piatra- Neamt consumul de droguri in randul elevilor.

Asa ca sa ne mai lase cu gargara asta ieftina, pentru ca cel putin noi suntem hotarati sa scoatem la iveala absolut tot ce este legat de nenorocirea abatuta asupra unei generatii intregi, dar si despre cum se sifoneaza banii care ar trebui sa impiedice un astfel de dezastru. Nu suntem acum ”lupul moralist”. Toti am fost adolescenti si nu am fost ”chei de usa de biserica”. Dar de la a fuma o tigara in spatele scolii si pana la a ajunge in coma la UPU de la substante halucinogene e destul de mult. Cam cat este de la lupta contra drogurilor pana la Asociatia Aquila.

Vom insista asupra acestor ONG-uri in perioada urmatoare si vom veni cu date concrete despre sumele de bani incasate in numele ”luptei contra drogurilor”, vom dezvalui cine se afla in spatele lor si ce proptele politice au ele. ONG-urile devoratoare de bani publici sunt multe si au ca obiect de activitate multe alte domenii nu numai lupta contra drogurilor, de multe ori, ele prezentandu-se ca fiinD ”SOCIETATEA CIVILA”,un termen fortat, care da bine la public, dar care de fapt nu reprezinta nimic, aceasta societate civila fiind de multe ori mai politizata decat partidele.

Ionut CORFU

Iata comentariul Veronicai Ropotica, lasat pe post de rept la replica, integral, exact asa cum a fost el postat:

D-ul Ionut Corfu, daca se considera un jurnalist ar trebui sa stie, adica sa fie infornat si sa cunoasca faptul ca:

1. Asociatia AQUILA Piatra Neamt are menirea de a face PREVENIRE antidrog si antiviolenta prin informare, comunicare si consiliere.
Activitatile sunt prevazute in STATUT. Intr-un cuvant: Asociatia AQUILA ca ONG apolitic si ne-guvernamental, combate consumul de droguri si violenta cauzata de acest consum prin INFORMRE SI CONSILIERE ANTIDROG, informand populatia de toate riscurile la care se supun atat consumatorii cat si vinzatorii de doguri, – prin toate mijloacele prevazute de lege si anume: promovare de proiecte sociale, informare in massa media scrisa si vizuala, informare directa, consiliere antidrog si antiviolenta in scoli, locuri publice si in orice alt loc premis de lege.
ONG-urile nu se pot substitui POLITIEI;
2. Din experienta noastra de aproape 10 ani de zile in combaterea consumului de droguri prin PREVENIRE si INFORMRE ANTIDROG, suntem in masura sa spunem ca unii din cei care s-au implicat in prima linie in PREVENIREA consumului de droguri sunt: PROFESORII din scolile gimnaziale si din licee, iar Sefii Inspectoratului Scolar General Neamt au fost cei care au pus bazele unor acorduri de combatere antidrog si antviolenta intre scoli si ONG-uri sau alte organe abilitate. Unul din aceste proiecte educazionale cu titlul“Prezent in clasa absent in penitenciar” la care au colaborat toti factorii si institutiile criticate (ca sa nu spun manjite) de scrierea lui Ionut Corfu a fost premiat la Maastricht (Olanda) in anul 2009 iar cei care au venit trimisi de UE (institutia care a analizat si premiat proiectul) si s-au documentat la Piatra Neamt au ramas surprinsi de faptul ca un proiect de o asa mare importanta si amploare a fost facut numai prin voluntariatul tuturor ONG-urilor si a Institutiilor implicate (Politie, Prefectura, Primarie, I.S.G. Neamt, Scoli, etc.)
29.11.2016, Napoli, Italia.
Semneaza: Dr. in Drept Veronica Ropotica,
Presedinte si voluntar la Asociatia APCCDVF AQUILA Piatra Neamt,
Coordonator Voluntar F.N.A Italia – Responsabil Birouri EPAS in Balcani

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

 1. Si Doamna asta,mare Presedinte de ONG,care declara ca traieste in Italia,pretinde ca stie ce se intampla in curtea liceelor din Piatra Neamt???Rusinos sa ajungi la o anumita varsta si sa ai asemenea tupeu si nesimtire in numele BANILOR!!!!!!!!!!

 2. in sfarsit ! cand ridici capacul de pe hazna , pute ingrozitor ! remarcam tupeul acestei femei .
  culmea , tocmai autoritatile sunt cele care sustin traficul de droguri , in special in scoli !
  nu numai ca nu au facut nimic si au furat banii . au mai si dezinformat .
  nesimtitii acestia trebuie sa raspunda penal pentru ceea ce au facut in acest oras ( in legatura cu drogurile si etnobotanicele ) .
  subiectul , intradevar , deranjeaza enorm . atat la politie , cat si la parchet , DIICOT , IGPR . banii rezultati din traficul de droguri nu au miros .
  mergand pe urma drogurilor ajungi , intotdeauna, la aceleasi “asociatii” si ‘ong ” -uri , de te intrebi : cam cu ce se ocupa ? cu traficul sau combaterea traficului de droguri ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.