Mai multi locuitori de pe strada Plantelor din Piatra- Neamt, ne-au sesizat ca strada lor arata mai rau decat un drum satesc. Ei s-au saturat sa tot reclame la primarie si au apelat la presa ca ultima solutie in solutionarea problemei lor.

Strada, desi este in oras, arata mult mai rau decat si-ar imagina oricine. Guri de canal, denivelari la tot pasul, balti si noroi pana la glezne. De altfel, echipa TVM a si fost avertizata ca are nevoie de cizme de cauciuc pentru a merge in locul respectiv, ceea ce s-a dovedit a nu fi deloc departe de adevar. Am aflat ca nu cu mult timp inainte de a ajunge echipa noastra acolo, un localnic a ramas impotmolit si  a fost nevoie de cativa muncitori pentru  a scoate masina din noroi.

Sesizarile catre primarie au fost nenumarate, pentru ca situatia dateaza de pe undeva din 2009, cand in zona au inceput sa apara primele locuinte. Raspunsurile administratiei locale au intarzaiat, unele n-au mai venit niciodata, iar altele au fost de-a dreptul socante, asa dupa cum afirma unul dintre locuitori, care spune ca o doamna din primarie, ar fi zis ca pentru cateva case nu vede rostul unei investitii in asfalt. S-a mers chiar si in audienta la primarul Dragos Chitic, s-au facut memorii semnate de toti cei care au domiciliul pe strada  Plantelor, dar, demersurile nu au avut niciun rezultat in afara de cateva lopeti de balastru care au fost aruncate in primavara.

Oamenii sunt privati si de accesul la utilitati, pentru ca strada nu are cadastrul facut, acest lucru fiind in sarcina primariei, astfel incat furnizorii de utilitati sunt in imposibilitatea de a desfasura lucrari. Ei spun ca este de neconceput ca o strada dintr-un oras, mai ales unul cu pretentii de statiune turistica, sa arate ca un drum forestier, stiut fiind faptul ca si ei platesc taxe si impozite la fel ca toti ceilalti locuitori din Piatra- Neamt.

Primarul Dragos Chitic a declarat ca strada ar putea fi prinsa intr-un program de asfaltare in 2016, iar cadastrarea este in curs de realizare, prin intocmirea documentelor necesare, fara a putea da un termen precis, la care strada Plantelor ar putea arata asa cum trebuie sa arate o strada civilizata.

Cert este ca nemultumirile oamenilor sunt tot mai mari, iar rabdarea le-a cam ajuns la capat si spera ca macar pentru aceasta iarna sa se gaseasca solutii si sa poata merge in conditii cat de cat normale, pentru o strada dintr-un oras european… asa cum le place multora sa spuna.

Ionut Corfu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.