Drumurile judetene sunt pregatite de iarna, la fel si utilajele de desapezire, dar acest lucru nu inseamna ca primarii comunelor din Neamt nu trebuie sa se ocupe de planurile locale privind situatiile de urgenta determinate de caderile abundente de precipitatii. Acestia au fost avertizati cu privire la modul in care trebuie sa actioneze pe timp de iarna in privinta deszapezitii drumurilor satesti si comunale, mai ales ca se apropie alegerle prezidentiale.

Dan Manoliu – Vicepresedinte CJ Neamt
“Rog primarii sa fie pregatiti, mai ales ca la inceputul lunii noiembrie sunt alegerile. Trebuie sa mai stiti ca drumurile judetene vor fi deszapezite ca si in sezonul trecut, iar cei de la drumuri judetene nu vor actiona pe drumurile comunale decat in cazuri extreme, la solicitarea prefectului judetului, iar deszapezirea se va face contra cost. Nu vrem sa se actioneze haotic pentru ca asa cum prevede legea, fiecare primarie trebuie sa aiba ori propriile utilaje, ori sa aiba incheiate contracte cu o firma care sa asigure deszapezirea”

In acelasi context, reprezentantii Consiliului Judetean au informat plenul CJSU cu privire la stadiul pregatirilor pentru asigurarea viabilitatii drumurilor judetene, administrate de CJ Neamt, pentru sezonul rece 2014 – 2015.

Gheorghe Turtica – Biroul de Specialitate CJ Neamt
“Reteaua de drumuri judetene din administrarea noastru are 698,400 km, dintre care 18, 615 km sunt de nivelul 1 de viabilitate, 453, 288 km de nivel de viabilitate 2, restul fiind de viabilitate 3 si 4. Pentru intretinerea curenta pe timp de iarna a drumurilor judetene este incheiat contract, pana pe data de 31.12, cu asocierea Drupo – Darcons – Aqua Parc si Occidental Construct. De asemenea s-a intocmit planul operativ de actiune care cuprinde detaliat modul de interventie pe timp de iarna, distributia utilajelor si a personalului, modul de transmitere al nformatiilor si persoanele de contact responsabile. Pentru asigurarea lucrarilor necesare asigurarii viabilitatii drumurilor pentru perioada octombrie – decembrie 2014 a fost pevazuta suma de 650.000 de lei, iar pentru combatrea poleiului este prevazuta aprovizionarea cu 8.050 de tone de materiale antiderapante, nisip si sare. In perioada 20 – 30 noiembrie, conform prevederilor normativelor, o comisie constituita la nivelul Consiliului Judetean va verifica bazele de deszapezire si stadiul pregatirilor de iarna prevazute in Planul Operativ. Pana la aceasta data sunt disponibile 52 de utilaje, iar revizia acestora s-a efectuat in proportie de 50%. La autobasculante nu s-au montat inca dispozitivele de deszapezire, acestea vor fi cuplate la nevoie”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.