Drumul de la Ursuleti se afla in chinurile facerii, sau mai bine spus ale refacerii. De luni bune, promisiunile curg cand dinspre primarul Chitic, cand dinspre presedintele CJ, Ionel Arsene. Cand spune unul ca se face, cand spune celalalt, si tot asa, inghesuiala mare, insa concret nu se face nimic. Primaria informeaza astazi intr-un comunicat de presa ca s-a semnat tot astazi, un proces verbal cu cei de la Drumuri Nationale, pentru ”constatare și identificare” si ca primarul va ”monitoriza cu atenție derularea procedurilor”:

”Repararea tronsonului de drum DN 15 KM 308+860-309+350 situat  la  intrarea în municipiu dinspre Bicaz, zona Ursuleți, reprezintă o prioritate pentru Primăria Piatra-Neamț, chiar dacă este un drum national situat pe teritoriul administrativ al comunei Alexandru cel Bun, iar municipiul Piatra-Neamț nu are conform legii, posibilitatea să il modernizeze.

Instituția noastră a făcut solicitări insistente  către Ministerul Transporturilor pentru soluționarea acestei probleme, iar astăzi au avut loc primele demersuri. În cursul dimineții de astăzi reprezentanții DRDP Iași și ai Secției de Drumuri Naționale de la Piatra-Neamț, din subordinea Companiei Naționale de  Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost prezenți la Primăria Piatra Neamț și pe teren pentru constatarea și identificarea tronsonului de drum în vederea rezolvării cât mai rapide a acestei probleme.

În urma întâlnirii de astăzi între DRDP Iași și conducerea Primăriei Piatra Neamț s-a încheiat și semnat un proces verbal de constatare și identificare în baza căruia Ministerul Transporturilor va întocmi documentația necesară pentru rezolvarea situației juridice a tronsonului menționat, iar CNAIR va putea interveni pentru repararea și modernizarea drumului.

„Consider că instituțiile guvernamentale responsabile au întârziat nepermis de mult rezolvarea problemei acestui tronson de drum național care crează un disconfort  participanților la trafic și o imagine negativă orașului. Municipalitatea pietreană nu are competența legală de a realiza reparații. Solicit tuturor factorilor guvernamentali să urgenteze rezolvarea acestei probleme pentru ca drumurile de acces în municipiu să fie cât mai bune și să ofere siguranță conducătorilor auto”, a declarat primarul Dragos Chitic.

Un alt subiect abordat de primarul Dragoș Chitic a fost  preluarea în administrare a două  tronsoane de drum situate la intrarea dinspre Bacău, respectiv Roman, precum și preluarea de către Ministerul Transporturilor  a  administrării tronsonului în lungime de 220 ml din DN 15 C situat  la intrarea dinspre Târgu Neamț.

”Voi monitoriza cu atenție derularea procedurilor și voi insista la Ministerul Transporturilor să rezolve cât mai rapid aceste probleme ” a mai adăugat primarul Dragoș Chitic.”

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.