18 luni, adica un an si jumatate va mai dura pana ce se va termina abia studiul de fezabilitate pentru drumul expres Piatra Neamt- Bacau. Proiectul facut in timpul guvernarii PSD va avea nevoie de cel putin 18 luni pentru intocmirea documentatiei necesare, abia apoi se va putea trece la initierea procedurii de atribuire a lucrarii, dupa care va urma o licitatie, iar daca nu vor fi contestatii, probabil ca undeva la sfarsitul anului 2022 sau inceputul anului 2023 vor incepe si lucrarile. Cand se va putea circula pe noul drum, este greu de prevazut acum, insa in cel mai fericit caz, lucrarile vor dura cel putin 2-3 ani.

Joi, 23.01.2020, CNAIR a semnat contractul pentru Elaborarea Studiului de fezabilitate pentru „Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț” cu Asocierea S.C. Search Corporation S.R.L. – Egis Romania S.A.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localităţile Bacău şi Piatra Neamţ pe o lungimea estimată de 61 de kilometri. Astfel, se va asigura un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier în zonă.

Durata contractului este de 18 luni, din care 14 luni pentru finalizarea Studiului de fezabilitate. Celelalte 4 luni sunt alocate pentru asistență tehnică acordată Beneficiarului, în vederea pregătirii documentației de atribuire a contractului de lucrări și pentru depunerea și aprobarea aplicației de finanțare.

Valoarea contractului este de 8.923.930,03 lei fără TVA, iar finanțarea se face din Fonduri Europene Nerambursabile, informeaza CNAIR.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.