Drumul national dintre Poiana Teiului si Pipirig se surpa pe zi ce trece. El a mai fost reparat in trecut de mai multe ori, ultima oara acum aproximativ 2 ani, dar dupa cum se vede, treaba a fost facuta in bataie de joc, in timp ce probabil spagile au fost foarte consistente.

Problema cea mai grava este in apropierea intersectiei cu drumul spre manastirea Petru Voda, pe sensul de urcare spre Pipirig, unde o banda intreaga a inceput s-o ia la vale pe toata latimea ei. In ultimele zile, au inceput sa apara fisuri si pe cealalta banda, iar daca nu se intervine, exista pericolul real ca tot drumul sa se surpe. Totul s-ar putea transorma intr-o mare tragedie, avand in vedere ca drumul este foarte circulat nu numai de autoturisme, ci si de camioane, microbuze, autobuze si autocare. Daca va ceda sub greutatea vreunui autocar sau a 5-10 autoturisme, vor fi victime fara doar si poate. O circumstanta agravanta este faptul ca nu s-a inchis banda de urcare pe o portiune mai mare, iar autovehiculele sunt nevoite sa acorde prioritate celor care coboara, stand chiar langa portiunea afectata. Mai multe vehicule oprite acolo, inseamna o greutate de cateva zeci de tone, sub care terenul si asa afectat, ar putea ceda, totul cu concursul celor de la Drumuri Nationale (CNAIR) care ar fi trebuit sa puna un indicator de prioritate nu pentru cei care coboara, ci pentru cei care urca.

Nici astazi (7 august) cand au fost facute pozele, nu se apucase nimeni sa repare, desi crapaturile s-au adancit, iar bucata de drum s-a lasat si mai mult spre albia paraului din apropiere. Ba chiar sunt semne ca cineva tot pune cate un pic de bitum pe groapa, pentru a mai acoperi urmele. In ultima luna, locul respectiv a fost vizitat de doua ori de prefect, de un consilier al premierului Dancila si de ministrul Economiei (care este competenta lui in drumuri sau in orice altceva, se poate observa cu usurinta). Toti s-au uitat, au constatat… si au plecat. Si atat.

Pe toata portiunea de drum intre Petru- Voda si Pipirig (aproximativ 10 km) sunt semne ca drumul aluneca spre rapele din zona, fara sa ia cineva vreo masura.

In acest timp, undeva in apropierea comunei Grinties, la vreo 15 km de dealul unde tot drumul se surpa, o echipa de aproximativ 10 muncitori de la drumuri, coseau iarba de pe acostament.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Avion cu motor, ia-mă și pe mine-noi zbor!
    Asta o să urmeze!
    Dealuri defrișate, dealuri curgătoare, drumuri suprasolicitate (de camioanele pline cu bușteni) și tara toată e numai cântec și voie bună!
    Ca Titanicul ne ducem la fund!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.