Reablitarea drumului spre Izvoare (Piatra Neamt- Mărgineni, până la limita cu judetul Bacău) a ajuns să coste cu 30% mai mult în doar un an de zile de la semnarea contractului cu constructorul. Asocierea de firme care face lucrarile, printre care se regăsesc si o firma din comuna Dobreni ( CTT Construcții Safe SRL din Dobreni- Neamț, reprezentată de Florin Roșu) și o firma din Constanta (Daf Trans 2000 SRL) a semnat în câteva luni, nu mai putin de 6 acte aditionale la contractul încheiat cu CJ Neamt in septembrie 2021. Astfel, pretul lucrarilor a fost majorat cu aproximativ 30%, de la 68 de milioane de lei, la aproape 86 de milioane de lei.

Conform publicatiei locale din Constanta, replicaonline.ro, Consiliul Județean Neamț a atribuit pe 1 septembrie 2021 un contract pentru ”Execuţie lucrări aferente proiectului: „Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 3: Neamţ-Bacău-Reabilitare şi modernizare axa de transport Piatra Neamţ-Mărgineni-Făurei-Horia-Ion Creangă-Icuşeşti-limită judeţul Bacău”, în urma unei licitații inițiate pe 15 aprilie 2020. Proiectul finanțat din fonduri europene avea o valoare inițială de 138.942.790,98 lei, fără TVA, iar lucrările au fost împărțite în două loturi.

Primul lot a fost adjudecat de o asocierea condusă de CTT Construcții Safe SRL din Dobreni- Neamț, reprezentată de Florin Roșu, din care mai fac parte Franco Giuseppe SRL din Baia Sprie- Maramureș (reprezentant Ilario Franco), Madrog Construction Sp. z.o.o. din Stargard, Polonia (reprezentant Przemyslaw Piotr Klukzek) și Daf Trans 2000 SRL din Constanța, reprezentată de Florin Beu.

Asocierea atât de eterogenă a celor patru firme urma să încaseze pentru lucrările sale 68.111.668,65 lei, după cum reiese din documentele aflate la dosarul achiziției. Din septembrie 2021 și până în prezent au fost semnate însă nu mai puțin de 6 acte adiționale, prin care valoarea contractului cu o durată de execuție de 30 de luni a crescut necontenit. La un moment dat, printr-un act adițional semnat pe 27 septembrie 2022, valoarea contractului urcase până la 96.439.000,31 lei, fără TVA. La scurt timp, au loc renegocieri, contractul mai suferă două modificări, iar în cele din urmă valoarea lucrărilor a fost stabilită, pentru moment, la 85.997.575,39 lei, fără TVA, scrie sursa citata. Articolul integral AICI

Până astăzi, CJ Neamt nu a comunicat nimic oficial referitor la aceste aspecte. Un punct de vedere nu s-a putut obtine de institutia care plătește 10/12 oameni pentru comunicare, pentru că tvmneamt nu se numără printre site-urile de propaganda ale PSD.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.