In urma cu o luna si o saptamana (23 mai 2017), DSP Neamt anunta ca s-a autosesizat si a inceput o ancheta care-l vizeaza pe medicul Gabriel Popescu de la Serviciul de Ambulanta Neamt, substatia Roman, fiind luat in calcul chiar un malpraxis. (Vezi stirea AICI)

Ancheta a inceput dupa ce medicul Popescu a hotarat cu de la sine putere sa nu mai astepte un elicopter SMURD pentru a prelua o victima (femeie) a unui accident rutier grav, ci sa o transporte cu ambulanta la spitalul din Roman. Ca urmare a deciziei sale, pacienta a fost plimbata sapte ore intre trei spitale, intr-un final ajungand la Iasi, unde ar fi trebuit sa ajunga de la bun inceput si unde medicii au fost nevoiti sa-i amputeze femeii un picior, din sold. Medicul Popescu ar fi trebuit sa mai astepte la fata locului doar 4 minute (VEZI AICI!)

   VEZI si: Aroganta unui medic din Roman a lasat o femeie fara un picior
                Directoarea spitalului din Roman: Pacienta ar mai fi avut o sansa daca era dusa la Iasi

Cu toate ca ancheta a fost anuntata cu surle si tobe, din cate se vede cineva a bagat-o bine la pastrare. La acel moment se spunea ca in maximum 14 zile se vor face publice rezultatele anchetei. Noi am asteptat o saptamana in plus peste 30 de zile (termenul legal) ca sa nu fim banuiti de rele intentii. Ei bine, nici pana acum nu s-a mai suflat o vorba. In urma cu o saptamana am contactat purtatorul de cuvant de la DSP Neamt, care nu a comunicat nimic clar, a scaldat-o ca membrii comisiei sunt nu stiu pe unde si a promis ca va reveni. Evident, nu a mai revenit.

In aceeasi zi in care a inceput ancheta DSP, a fost demarata o ancheta interna si la Serviciul de Ambulanta Judetean Neamt. Avocata Monica Anton, purtatoarea de cuvant SAJ Neamt, spunea atunci ca in mai putin de 14 zile vot fi trase niste concluzii. La fel ca si ancheta DSP, s-a impotmolit si cea de la Ambulanta, Monica Anton declarandu-ne pe 19 iunie ca inca nu s-a implinit termenul legal de 30 de zile in care poate fi terminata ancheta interna si ca vom vorbi dupa acest termen. A uitat si ea.

Noi aminteam in articolele noastre ca medicul Popescu a iesit basma curata din nenumarate anchete, de-a lungul carierei sale, in ciuda numeroaselor reclamatii de la pacienti si apartinatori. Dupa cum merg lucrurile si de aceasta data, suntem indreptatiti sa credem ca ”ingerii lui pazitori” vor sa ingroape si aceste ultime anchetele care il vizeaza. Noi nu dam verdicte si nu avem de unde sa stim daca el se face vinovat in vreun fel de ceea ce s-a intamplat. Din contra, poate medicul este nevinovat. Dar nu putem sa nu ridicam niste semne de intrebare asupra tacerii DSP si a SAJ Neamt. Adica daca tot vor sa protejeze pe cineva, macar sa o faca oficial, printr-un comunicat care sa arate ca rezultatele anchetei sunt favorabile celui anchetat, nu sa ne ia pe toti de fraieri si sa ingroape totul, crezand ca uitam.

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.