DSP Neamt a furnizat presei pentru prima data de la inceperea crizei coronavirus, date oficiale complete despre situatia din judetul Neamt, inregistrata in ultima perioada. Astfel, DSP informeaza ca in judet exista mai multe focare de coronavirus, 3 dintre ele fiind doar la spitalul din Targu Neamt, unde au existat probleme inca din luna aprilie, insa au fost tinute ascunse de autoritati, chiar si dupa ce au fost facute publice de tvmneamt.ro.

Comunicat DSP Neamt: În Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tg. Neamț au fost depistate 3 focare în cadrul CPU, Secția de Pediatrie și Contagioase. În total 22 de salariați, din care 2 medici și 14 asistenți medicali sunt covid -19 pozitivi.

În data de 25 iulie 2020, 2 persoane aflate în izolare la Centrul Social Pietricica din Piatra Neamț au fost confirmate Covid -19 pozitive. Din ancheta epidemiologică s-a constat ca aceștia erau veniți de la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov, având la intrarea în centru teste negative.

Au fost testați toți cei 47 de beneficiari și 3 dintre cei 27 de salariați ai Căminului pentru persoane vârstnice Roznov. In data de 30.07.2020, 41 de beneficiari și 1 salariat au fost confirmați covid-19 pozitivi. In data de 30.07.2020 au fost recoltate probe de la restul salariaților, fiind așteptate rezultatele.

Bătrânii au fost izolați în centru. Starea de sănătate a bătrânilor este monitorizată permanent de către personalul medical al unității. Toți rezidenții vor fi duși, pe rând, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru evaluare clinica și paraclinica, și, dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome.

În urma monitorizării bi-lunare a beneficiarilor și a personalului din centrele rezidențiale a fost depistat un focar în Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Cuvioasa Nazaria” din Văratec. 3 salariați au fost confirmați covid-19 pozitivi. Restul personalului și beneficiarii au teste negative.

În ziua de 22 Iulie 2020, au fost internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra un preot și o măicuța de la Mănăstirea Văratec. Pe 23 Iulie au fost confirmați covid pozitivi. Starea lor fiind gravă au fost internați la ATI. A fost demarată ancheta epidemiologică și, in data de 25 Iulie ac., au fost recoltate probe de la 10 persoane din Mânăstire, contacti direcți ai celor 2. 2 preoți și 4 măicuțe au fost confirmați covid pozitivi, in 27 și respectiv 29 Iulie.

În prezent, 190 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid din județul Neamț. 7 persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 119 suspecți covid și 69 pacienți non covid. Din spitalele din județul Neamț au fost externate 769 persoane.

Direcția de Sănătate Publică Neamț continuă activitățile specifice de supraveghere a infecției cu covid-19, conform metodologiei:

  • monitorizarea centrelor rezidențiale,
  • anchetele epidemiologice cu depistarea și carantinarea contacților direcți,
  • izolarea persoanelor depistate pozitive.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.