DSP Neamt confirma informatiile publicate ieri de tvmneamt.ro si anunta ca intr-adevar, la Poiana Teiului a fost depistat un nou focar de coronavirus, dupa cel din primarie. ”În cadrul a 2 centre rezidențiale pentru bătrâni din comunele Alexandru cel Bun și Poiana Teiului au fost depistate focare covid-19. În total sunt infectați 20 de beneficiari și 1 salariat. Bătrânii au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț”, anunta DSP Neamt intr-un comunicat de presa.

Astazi, subprefectul judetului Neamt, Doru Ungureanu, a declarat intr-o conferinta de presa ca se analizeaza posibilitatea ca in comuna Poiana Teiului sa se impuna anumite restrictii, dupa ce rata de incidenta a infectarilor a depasit pragul impus de reglementarile in vigoare. ”La Poiana Teiului ar fi o problema, pentru ca s-a depasit indicele comunitar, respectiv 1,65. Asta inseamna ca in cadrul Comtetului Judetean de Situatii de Urgenta, vom dezbate si vom hotarî daca alaturi de comuna Bodesti, vor fi inchise unitatile de alimentatie publica si in Poiana Teiului”, a declarat Doru Ungureanu.

Reamintim ca în urma cu o saptamana, 17 din 20 de angajati din primaria Poiana Teiului au intrat in carantina sau au fost internati, dupa ce 7 angajati au fost depistati pozitiv. In carantina a intrat si primarita Ana Ancuta, primaria fiind inchisa.

Ulterior, s-a aflat ca in perioada in care o parte dintre angajate erau purtatoare de coronavirus, ar fi mers cu primarita la sute de persoane din comuna, in campanie electorala sau pentru a distribui ajutoare de la Uniunea Europeana. Printre persoanele care au instotit-o pe primarita, era si sotia unui preot din comuna, confirmata si ea cu coronavirus. Chiar si in ziua in care se aflasera rezultatele testelor, primarita a fost vazuta stand cel putin doua ore acasa la una dintre angajatele depistate pozitiv. Mai multe detalii, AICI Covid 19- Se complică lucrurile la Poiana Teiului

Declaratiile subprefectului Ungureanu, in materialul video de mai jos:

Prefectura Neamț- conferință de presă

Publicată de TVMneamţ.ro pe Vineri, 4 septembrie 2020

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.